Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη παρέμβαση: Η ΕΕ αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Σλοβακία λόγω … fake news - Στα άκρα ο διχασμός

Απίστευτη παρέμβαση: Η ΕΕ αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Σλοβακία λόγω … fake news - Στα άκρα ο διχασμός
Τι προαναγγέλλει για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024
Σχετικά Άρθρα
Στα άκρα οδηγείται ο διχασμός εντός της Ευρωπαικής Ένωσης με την επιμονή της ελίτ των Βρυξελλών για την επιβολή των αξιών της φιλελεύθερης ελίτ στους λαούς της ΕΕ.
Παραβιάζοντας κάθε σεβασμό στην ανεξαρτησία ενός κράτους μέλους, μία ανώτατη Ευρωπαία αξιωματούχος έφτασε να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα σε ένα κράτος μέλος επικαλούμενη.. χωρίς καμία απόδειξη ρωσικό δάκτυλο παραπληροφόρησης.
Η αναπληρώτρια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τη Διαφάνεια, Vera Jourova, σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό δίκτυο της Τσεχίας δήλωσε ότι αν και … αποδέχεται το αποτέλεσμα, οι βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία συνοδεύτηκαν από πρωτοφανή παραπληροφόρηση.
Υπαινίσσεται την γνωστή προπαγάνδα των ΗΠΑ για την ύπαρξη κέντρων παραπληροφόρησης τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό της Ρωσίας του Putin.
Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία.
Specter of Russian interference hangs over Slovak election, EU warns –  POLITICO
Οι επίμαχες δηλώσεις

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται (;) τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Σλοβακία.
Αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι, για παράδειγμα, το δεύτερο κόμμα Progresivne Slovensko (PS) αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου επίθεση μέσω παραπληροφόρησης.
Αυτό είναι σαφές από όλες τις δημοσκοπήσεις και τα δεδομένα της πλατφόρμας στη διάθεσή μου, η οποία μου παρείχε μια αναφορά για την κατάσταση των εκστρατειών παραπληροφόρησης.
Παρατηρήσαμε ένα υψηλό επίπεδου υλικού από ακροδεξιές και άλλες πηγές στιις ψηφιακές πηγές πληροφόρησης της Ουκρανίας», είπε ο Jourová, μιλώντας στην τσεχική τηλεόραση την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 .
Την ίδια ώρα, βεβαια δεν θέλησε να τεκμηριώσει πόσο μια τέτοια ψηφιακή εκστρατεία παραπληροφόρησης θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
Η Jourová συνεχάρη επίσης το κόμμα Smer που κέρδισε τις εκλογές και το κόμμα PS που κατέλαβε τη δεύτερη θέση για την επιτυχία τους.
Σύμφωνα με τον Jurova, την παραμονή των εκλογών στη δημοκρατία, διανεμήθηκε ένα βίντεο με τη συμμετοχή του αρχηγού του PS και αναπληρωτή επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Michal Szymecka, το οποίο στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης.
«Είδαμε κάτι που δεν έχει ακόμη πολλά ανάλογα ή παραδείγματα - τη χρήση των λεγόμενων dee pfakes, δηλαδή προσομοίωσης πραγματικότητας.
Ο κ. Šimečka ήταν, ας πούμε, το πρώτο θύμα ή στόχος.
Η τεχνητή νοημοσύνη έπαιξε μαζί του» είπε ο Jurova.
Slovakia votes in elections threatening Western unity on Ukraine
Το σχέδιο για τις Ευρωεκλογές

Δήλωσε ότι φοβάται ότι οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς παραπληροφόρησης.
Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο για την τεχνητή νοημοσύνη.
Επιχειρώντας να κρύψει την εν εξελίξει προσπάθεια λογοκρισίας, η Jourová ελπίζει ότι οι νέοι κανόνες για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, που τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη Αυγούστου, θα εφαρμοστούν ήδη στο διαδικτυακό περιβάλλον στις ευρωεκλογές του 2024.
Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, οι διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στο απόρρητο των χρηστών και να λαμβάνουν μέτρα κατά του παράνομου περιεχομένου.
Σύμφωνα με τον Jourova, το περιεχόμενο δεν πρέπει να περιέχει, για παράδειγμα, εκκλήσεις για βία και δολοφονίες, καθώς και μηνύματα που προωθούν αδικαιολόγητο πανικό.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω, τόνισε ότι ο περιορισμός των απόψεων είναι απαράδεκτος και η ελευθερία του λόγου παραμένει μια από τις θεμελιώδεις αρχές.
Απέρριψε την ιδέα ότι το Διαδίκτυο θα μπορούσε να λογοκριθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται κατανοητό πώς εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών τον προσεχή Ιούνιο 20024, θα επιχειρηθεί η καταστολή απόψεων και πολιτικών πλατφορμών, με αφορμή το γεγονός… ότι αυτές δεν είναι αρεστές στη ελίτ των Βρυξελλων.
Migration 'used to mobilise voters' ahead of elections in Slovakia and  Poland
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης