Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόταση μομφής Ρεπουμπλικανών κατά του McCarthy - Συμφωνήσαμε σε περικοπές δαπανών που δεν έγιναν, είναι αναξιόπιστος

ΗΠΑ:  Πρόταση μομφής Ρεπουμπλικανών κατά του McCarthy - Συμφωνήσαμε σε περικοπές δαπανών που δεν έγιναν, είναι αναξιόπιστος
Σφοδρές αντιδράσεις στον απόηχο της αποτροπής του government shutdown
Την αντίδραση ορισμένων εκ των πιο σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικάνων προκάλεσε η διακομματική συμφωνία που απέτρεψε το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (government shutdown) η οποία δίνει ανάσα στην κυβέρνηση των Δημοκρατικών υπό τον πρόεδρο Joe Biden.
Μάλιστα, ο Ρεπουμπλικάνος Matt Gaetz από τη Φλόριντα δήλωσε την Κυριακή 1/10 ότι θα καταθέσει πρόταση για την απομάκρυνση του McCarthy από την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων αυτήν την εβδομάδα, εκμεταλλευόμενος μια κοινοβουλευτική διαδικασία που δεν έχει καταλήξει σε ψηφοφορία απομάκρυνσης του προέδρου από το 1910, όπως σημειώνει το Bloomberg σε σχετικό του δημοσίευμα.
«Σκοπεύω να καταθέσω πρόταση για την απομάκρυνση του προέδρου McCarthy αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο Gaetz στην εκπομπή State of Union του CNN.
«Πρέπει να προχωρήσουμε με νέα ηγεσία που μπορεί να είναι αξιόπιστη».
Η ανακοίνωση του Gaetz ήρθε λίγες ώρες αφότου η Βουλή και η Γερουσία ενέκριναν ένα προσωρινό νομοσχέδιο για τις δαπάνες που βρήκε την υποστήριξη και των δύο πλευρών.
Ο Gaetz δήλωσε ότι η κίνησή του προήλθε λόγω της συμφωνίας την οποία αποδέχθηκε οMcCarthy και η οποία δεν θέσπισε τις μαζικές περικοπές δαπανών που απαιτούσαν οι υπερσυντηρητικοί. Αυτό, είπε, είναι το τελευταίο σε μια σειρά υποσχέσεων που έδωσε ο McCarthy για να εκλεγεί πρόεδρος και έκτοτε έχει αθετήσει.
"Δεν είναι προσωπικό ζήτημα.
Αφορά τις δαπάνες», δήλωσε ο Gaetz.
«Πρόκειται για τη συμφωνία που έκανε ο Kevin McCarthy».
Ο Byron Donalds, Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Φλόριντα, ο οποίος αντιτάχθηκε στο μέτρο των προσωρινών δαπανών, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο McCarthy βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.
«Θα είμαι εντελώς ωμός.
Υπάρχουν πολλά προβλήματα εμπιστοσύνης αυτή τη στιγμή», δήλωσε στην εκπομπή Fox News Sunday.
Ακόμη και αν ο McCarthy προσπεράσει το συγκεκριμένο εμπόδιο από, οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούντες θα μπορούσαν να ζητήσουν νέα ψηφοφορία ανά πάσα στιγμή ή να επιβάλουν διαδικαστικά εμπόδια στο μέλλον.
Αυτό ουσιαστικά τον υποχρεώνει είτε να διατηρήσει τη συμμαχία με τους Δημοκρατικούς, είτε να επιλύσει τις διαφορές του με τους σκληροπυρηνικούς, οι οποίοι έχουν τώρα έναν ακόμη λόγο να δυσανασχετούν με την ηγεσία του.
Matt Gaetz says he plans vote to oust Speaker Kevin McCarthy after  temporary funding bill - ABC News
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης