Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roller (σύμβουλος Merkel): Στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου όφειλε για 15 χρόνια την ανάπτυξή της η Γερμανία

Roller (σύμβουλος Merkel): Στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου όφειλε για 15 χρόνια την ανάπτυξή της η Γερμανία
Δεν έκανε λάθος η Γερμανία όταν αγόραζε μαζικά ρωσικό φυσικό αέριο, είπε ο σύμβουλος της Merkel
Σχετικά Άρθρα
Ο οικονομικός σύμβουλος της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel επί 12 ολόκληρα χρόνια δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Γερμανία «δεν έσφαλε» όταν συνεργαζόταν με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για να εξασφαλίσει μαζικές προμήθειες φυσικού αερίου.
«Μας βοήθησε να επιτύχουμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης με τους οποίους πληρώσαμε για πράγματα που διαφορετικά δεν θα είχαμε, για μια περίοδο 10-15 ετών, πράγματα που διαφορετικά απλά δεν θα ήταν δυνατά», είπε ο Lars-Hendrik Röller σε συνέντευξή του στο Financial Times.
Η Merkel, καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 έως το 2021, δεν είχε άλλη επιλογή από το να ποντάρει στο ρωσικό φυσικό αέριο αφότου ελήφθησαν οι αποφάσεις για την σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, είπε ο Lars-Hendrik Röller, ο οποίος ήταν ο κύριος βοηθός της Μέρκελ τα τελευταία 11 χρόνια της στην εξουσία.
«Μπορείτε να πείτε ότι αυτό δεν ήταν σωστό, αλλά σε αυτό συμφωνούσε τη κοινωνία εκείνη την εποχή», είπε.
Αν γνωρίζαμε τότε αυτό που γνωρίζουμε τώρα, φυσικά θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά», πρόσθεσε ο Lars-Hendrik Röller.
Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, η Merkel έχει τεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της κριτικής ως η Γερμανίδα πολιτική ηγέτης που για χρόνια είχε καλές σχέσεις με τον πρόερδο της Ρωσίας Vladimir Putin και ήταν υπεύθυνη για την εξάρτηση της γερμανικής βιομηχανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης