Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ οι Ουκρανοί καταστράφηκαν, χάνοντας 9 από τις 12 Ταξιαρχίες, αναδίπλωση Βρετανίας για στρατό και στόλο στην Μαύρη Θάλασσα

Ενώ οι Ουκρανοί καταστράφηκαν, χάνοντας 9 από τις 12 Ταξιαρχίες, αναδίπλωση Βρετανίας για στρατό και στόλο στην Μαύρη Θάλασσα
Larry Johnson (Πρώην CIA): Καταστράφηκαν 9 από τις 12 Ταξιαρχίες της Ουκρανίας, που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ - Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία θα καταλάβει ακόμη 5 περιοχές της Ουκρανίας – Ενεργοποιείται το σχέδιο Morgenthau
(upd 53) Ενώ οι Ουκρανοί έχουν πλήρως αποτύχει στο πεδίο της μάχης, αφού έχασαν 9 Ταξιαρχίες και σχεδόν το 33% των τανκς Leopard δηλαδή 30 σε σύνολο 90 τεθωρακισμένων… η Βρετανία σχεδιάζει να στείλει στρατό στην Ουκρανία και πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα εντείνοντας την σύγκρουση… ενώ αντιθέτως ο Biden για πρώτη φορά υπέγραψε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης χωρίς βοήθεια στην Ουκρανία...
Οι αγγλοσάξονες για μια ακόμη φορά ρίχνουν λάδι στην φωτιά αλλά o ρώσος Πρόεδρος Putin, όπως αναφέρει η Washington Post, έχει σχέδιο και υπομονή...

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης Akhmat της Τσετσενίας Apty Alaudinov κάλεσε τους Ουκρανούς σε επανάσταση κατά του καθεστώτος του Zelensky.
Πηγές από την CIA υποστηρίζουν ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο εάν δεν καταλάβει ακόμη τις εξής 5 περιοχές της Ουκρανίας, την Odessa, Nikolaev, Dnepropetrovsk, Kharkiv και Sumy..,
Ήδη η Ρωσία έχει καταλάβει το 21% των εδαφών της Ουκρανίας και εάν συμπεριληφθούν και αυτά αγγίζουν το 38% των εδαφών της Ουκρανίας…

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας... νέα μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς και στην Zaporizhia που ελέγχει η Ουκρανία.
Παράλληλα τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν δύο μεγάλες επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στους οικισμούς Rabotino και Verbovoe στη Zaporizhia.

Ο Biden υπέγραψε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης χωρίς βοήθεια στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden υπέγραψε νόμο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για μια περίοδο 45 ημερών - έως τις 17 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα HR 5860, το οποίο παρέχει πιστώσεις σε ομοσπονδιακούς οργανισμούς έως τις 17 Νοεμβρίου 2023… και παρατείνει ορισμένες αρχές που λήγουν», ανέφερε η αμερικανική κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα, ο νόμος δεν προβλέπει τη διάθεση κεφαλαίων για τις ανάγκες της Ουκρανίας.
Ο ίδιος ο Biden είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Ουάσιγκτον «σε καμία περίπτωση» δεν έχει την πολυτέλεια να σταματήσει να υποστηρίζει το Κίεβο.
Η υπογραφή του νόμου εξάλειψε τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο διαφορετικά θα είχε συμβεί ήδη από την 1η Οκτωβρίου.
Το shutdown, δηλαδή η αναστολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα μπορούσε να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου εάν το Κογκρέσο δεν είχε συμφωνήσει για νέο προϋπολογισμό πριν από αυτό.
Αυτό παρεμποδίστηκε από τις διαφωνίες μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και των νομοθετών όσον αφορά τόσο τους όγκους όσο και τα στοιχεία της χρηματοδότησης.
Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι αρνούνται να συνεργαστούν και η Ρεπουμπλικανική μειοψηφία στη Γερουσία και η πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν συμφωνούν με τις ενέργειες των αρχών, συμπεριλαμβανομένης της επίλυσης της συνοριακής κρίσης.
Ένα άλλο εμπόδιο είναι η συμπερίληψη κονδυλίων για τη βοήθεια προς την Ουκρανία στον προϋπολογισμό.
Έτσι, αρκετοί βουλευτές υποσχέθηκαν ότι θα καταψηφίσουν την έγκριση του εγγράφου, εφόσον περιλαμβάνει πιστώσεις για το καθεστώς του Κιέβου.
«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει εξαντλήσει σχεδόν όλη τη διαθέσιμη χρηματοδότηση για την ασφάλεια στην Ουκρανία», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου υπό το καθεστώς της ανωνυμίας σύμφωνα με αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σοκ στην Ουκρανία και αναφορά Biden σε συμφωνία με τους Ρεπουμπλικανούς

Το Κίεβο, σε κατασταση σοκ από τις εξελίξεις, ανακοίνωσε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 ότι «εργάζεται» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο, που απέτρεψε τη τελευταία στιγμά την αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών (shutdown) του ομοσπονδιακού κράτους, δεν έχει ακόμη εγκρίνει ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.
«Η ουκρανική κυβέρνηση εργάζεται δραστήρια με τους Αμερικανούς εταίρους της προκειμένου να διασφαλίσει πως η νέα απόφαση σχετικά με τον αμερικανικό προϋπολογισμό, που θα ληφθεί τις προσεχείς 45 ημέρες, θα περιλαμβάνει νέες χρηματοδοτήσεις ώστε να βοηθηθεί η Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Oleg Nikolenko, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Η κατάσταση αυτή δεν θα εμποδίσει το κύμα της βοήθειας να εξακολουθήσει να φθάνει στην Ουκρανία», είπε.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ότι οι Δημοκρατικοί έχουν κάνει συμφωνία με τους Ρεπουμπλικάνους για την υποστήριξη της Ουκρανίας την οποία οι δεύτεροι πρέπει να τηρήσουν.
Ο Biden, που ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν μπορούσε να εμπιστευτεί τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy σε μελλοντικές συμφωνίες, απάντησε:
«Μόλις φτιάξαμε μια για την Ουκρανία, οπότε θα το διαπιστώσουμε».
Η φύση αυτής της συμφωνίας ήταν ασαφής.
Ο Biden επέκρινε επίσης τους Ρεπουμπλικάνους που ανέστειλαν τις συνομιλίες για τις κρατικές δαπάνες.
Είμαι δυσαρεστημένος και κουρασμένος που φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, δήλωσε ο Biden.

Πανικός Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymry Zelensky δήλωσε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αποδυναμώσει τον πόλεμο της χώρας του ενάντια στη Ρωσία.
Ο Zelensky, σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του για την εορτή της Ημέρας των Υπερασπιστών, δεν αναφέρθηκε ευθέως στη ψηφοφορία στο Κογκρέσο, αλλά επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να πολεμήσει μέχρι τη νίκη.
Όπως είπε, η Ουκρανία θα σταματήσει να αντιστέκεται και να πολεμά μόνο την μέρα που θα νικήσει. «Καθώς πλησιάζουμε στη νίκη, κάθε μέρα, λέμε, "Θα πολεμήσουμε για όσο χρειαστεί"».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δεσμεύτηκε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι δεσμεύτηκαν να εγκρίνουν την επιπρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, μέσω ξεχωριστής ψηφοφορίας.

Telegraph: Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Grant Shapps θέλει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία - Υπαναχώρηση Sunak: Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να αναπτύξει τα στρατεύματά του στην Ουκρανία για πρώτη φορά σύμφωνα με σχέδια που συζητούνται από τη στρατιωτική διοίκηση, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας Grant Shapps.
«Ο Grant Shapps είπε ότι είχε συνομιλίες με διοικητές του στρατού σχετικά με τη μεταφορά του επίσημου προγράμματος εκπαίδευσης υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία, αντί να βασίζεται σε βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ.
Ζήτησε επίσης περισσότερες βρετανικές αμυντικές εταιρείες να δημιουργήσουν εργοστάσια στην Ουκρανία».
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Grant Shapps είπε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη δυτική Ουκρανία, όπου είπε ότι η Βρετανία μπορεί να κάνει «περισσότερα» από την απλή εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης στρατιωτικής παραγωγής εκεί.
«Νομίζω ότι υπάρχει μια ευκαιρία για την οποία μίλησα σήμερα για να φέρω τελικά την εκπαίδευση πιο κοντά και να την φέρω ουσιαστικά στην Ουκρανία», είπε ο Grant Shapps.
Όπως σημειώνει η Telegraph, η ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα σήμαινε σημαντική κλιμάκωση της συμμετοχής της Βρετανίας στη σύγκρουση.
Πρόσφατα ο Grant Shapps επισκέφτηκε το Κίεβο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του υποσχέθηκε στην Ουκρανία περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη από την Βρετανία.
«Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak, κάνοντας ένα βήμα πίσω σε σχέση με τον υπουργό Άμυνας.
«Αυτό που έλεγε ο υπουργός Άμυνας ήταν ότι μπορεί κάλλιστα να είναι δυνατόν μια μέρα στο μέλλον να κάνουμε κάποια από αυτή την εκπαίδευση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Sunak στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.
«Αλλά αυτό είναι κάτι μακροπρόθεσμο, όχι το εδώ και τώρα», κατέληξε στη δήλωσή του.

Οι Βρετανοί στέλνουν αεροσκάφη στην Πολωνία με πρόσχημα τη Ρωσία


Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη Typhoon στην Πολωνία για να αμυνθεί κατά της Ρωσίας, όπως δήλωσε λίγο αργότερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας  μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος.
«Σε απάντηση σε αίτημα των Πολωνών φίλων μας, αεροσκάφη Typhoon της αεροπορίας μας θα σταθμεύσουν στην Πολωνία για να υποστηρίξει τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ ενάντια στην αυξανόμενη απειλή μίας ρωσικής επέμβασης», σημείωσε,

Marjorie Taylor Greene (Αμερικανίδα Βουλευτής): Το σχέδιο της Βρετανίας είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Η Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στέλνοντας στρατεύματα στην Ουκρανία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε η βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου Marjorie Taylor Greene.
Έτσι σχολίασε η αμερτικανίδα πολιτικός την πρόσφατη δήλωση του Βρετανού υπουργού Άμυνας Grant Shapps για σχέδια εγκατάστασης βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Θα ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό. Όχι αμερικανικά στρατεύματα» τόνισε η Taylor Greene.
Σύμφωνα με τη βουλευτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντί να στηρίξουν την Ουκρανία, θα πρέπει να προστατεύσουν τα σύνορά τους.

Telegraph: Η Βρετανία διερευνά το ενδεχόμενο αποστολής στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Το Ηνωμένο Βασίλειο μελετά με ποιον «ρόλο» μπορεί να στείλει πλοία στην Μαύρη Θάλασσα για να προστατεύσει εμπορικά πλοία από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Telegraph.
Σύμφωνα με την Telegraph, το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο «βοηθώντας» την Ουκρανία προστατεύοντας την από τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.
«Η Βρετανία είναι μια ναυτική δύναμη, επομένως μπορούμε να βοηθήσουμε και να δώσουμε συμβουλές, ειδικά καθώς τα ύδατα είναι διεθνή», είπε ο Grant Shapps.
Η Telegraph σημειώνει ότι οι δηλώσεις του υπουργού σηματοδοτούν μια αλλαγή στην προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης να συζητήσει δημόσια τη στρατιωτική της ανάμειξη στη σύγκρουση, ενώ η προσφορά ναυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε «σημαντική κλιμάκωση» του πολέμου.
Ορισμένα αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν προηγουμένως αυξανόμενες πιέσεις στην Τουρκία από τη Δύση λόγω της βασικής θέσης της Άγκυρας να μην επιτρέπει την διέλευση στρατιωτικών σκαφών στα στενά της Μαύρης Θάλασσας.
Το θέμα έγινε επίκαιρο εν μέσω συζητήσεων σχετικά με το να επιτρέπεται σε εμπορικά πλοία που θα ακολουθούσαν διαδρομές εναλλακτικές στον «διάδρομο σιτηρών» να συνοδεύουν πλοία του ΝΑΤΟ και άλλων δυτικών χωρών στα ουκρανικά λιμάνια.
Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, απόστρατος ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συνοδεύσουν πλοία σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα και, εάν απειληθούν, να ανοίξουν πυρ κατά του ρωσικού ναυτικού.
Η Σύμβαση του Μοντρέ εγκρίθηκε το 1936.
Διατηρεί την ελευθερία μετακίνησης των εμπορικών πλοίων μέσω των στενών σε περιόδους ειρήνης και πολέμου, αλλά καθιερώνει διαφορετικά καθεστώτα ναυσιπλοΐας.
Ταυτόχρονα, περιορίζει την παραμονή πολεμικών πλοίων κρατών εκτός της Μαύρης Θάλασσας στη Μαύρη Θάλασσα σε τρεις εβδομάδες.
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύσει ή να περιορίσει τη στρατιωτική διέλευση μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Medvedev: Νόμιμοι στόχοι οι Βρετανοί στρατιωτικοί που εκπαιδεύουν Ουκρανούς εντός Ουκρανίας και τα γερμανικά εργοστάσια που παράγουν πυραύλους Taurus
 
Τις ισχυρές αντιδράσεις της Ρωσίας μέσω του Dmitry Medvedev προκάλεσε η ανακοίνωση των σχεδίων των Βρετανού υπουργού Άμυνας Grant Shapps να στείλει στρατιωτικούς στο κίεβο.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι Βρετανοί στρατιώτες που εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα στην Ουκρανία ενδέχεται να αποτελέσουν νόμιμους στόχους των ρωσικών δυνάμεων, όπως και τα γερμανικά εργοστάσια που παράγουν τους πυραύλους Taurus, αν αυτοί δοθούν στο Κίεβο.
Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επιτέθηκε αρχικά εναντίον του νέου υπουργού Άμυνας της Βρετανίας Grant Shapps, ο οποίος  δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το Λονδίνο θέλει να αναπτύξει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία. Ήδη το Λονδίνο εκπαιδεύει μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία και σε άλλες δυτικές χώρες.
«Αυτό θα μετατρέψει τους εκπαιδευτές σε νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.
«Ας καταλάβουν καλά ότι θα καταστραφούν χωρίς έλεος. Και όχι ως μισθοφόροι, αλλά ως Βρετανοί ειδικοί στο ΝΑΤΟ».
Ο Medvedev στη συνέχεια καταφέρθηκε και εναντίον της Γερμανίας, επικρίνοντάς τη για το γεγονός ότι θέλει να προσφέρει στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ Taurus που θα μπορούσαν να πλήξουν το έδαφος της Ρωσίας.
«Λένε ότι αυτό γίνεται με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, τα πλήγματα εναντίον των γερμανικών εργοστασίων όπου κατασκευάζονται αυτοί οι πύραυλοι επίσης θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», εκτίμησε.
«Αυτοί οι ηλίθιοι μας ωθούν ενεργά προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», κατήγγειλε.

Larry Johnoson (Πρώην CIA): Καταστράφηκαν 9 από τις 12 Ταξιαρχίες της Ουκρανίας, που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ

Ο ουκρανικός στρατός έχασε 9 από τις καλύτερες ταξιαρχίες του που εκπαιδεύτηκαν από χώρες του ΝΑΤΟ σε μάχες με τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnoson.
«Η Ουκρανία αντιμετώπισε έναν τόσο κολοσσιαίο αριθμό απωλειών σε ανθρώπινο δυναμικό που από τις 12 ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από τη συμμαχία, που είναι κάπου μεταξύ 45-60 χιλιάδες άτομα, οι 9 εξαφανίστηκαν εντελώς, καταστράφηκαν», σημείωσε ο ειδικός.
Ο Larry Johnoson υποστηρίζει ότι η Δύση θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλους έξι μήνες για να εκπαιδεύσει έναν νέο ουκρανικό στρατό ίδιου μεγέθους.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία θα καταλάβει ακόμη 5 περιοχές της Ουκρανίας – Ενεργοποιείται το σχέδιο Morgenthau

Η Ρωσία θα απελευθερώσει άλλες πέντε περιοχές στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, Scott Ritter.
«Η Ουκρανία τελείωσε.
Αυτή είναι η νέα μου πρόβλεψη.
Αυτή η σύγκρουση δεν θα τελειώσει έως ότου η Ρωσία κατακτήσει άλλες πέντε περιοχές, Odessa, Nikolaev, Dnepropetrovsk, Kharkiv και Sumy.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η απελευθέρωση αυτών των εδαφών θα συμβεί παράλληλα με την καταστροφή των υπολειμμάτων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σχέδιο Morgenthau

Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει διχασμό στο στυλ του «Σχεδίου Morgenthau», καθώς και την ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky, προέβλεψε ο Scott Ritter.
Το σχέδιο Morgenthau ήταν ένα πρόγραμμα για τον μεταπολεμικό μετασχηματισμό της Γερμανίας, το οποίο προέβλεπε τον διαμελισμό της χώρας, τη μεταφορά βασικών περιοχών παραγωγής στον διεθνή έλεγχο και την εξάλειψη της βαριάς βιομηχανίας.
Το σχέδιο προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Morgenthau τον Σεπτέμβριο του 1944, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε πλήρως.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η μεταφορά πυραύλων Taurus στην Ουκρανία… μπορεί να μπλέξει σε πόλεμο την Γερμανία

Η απόφαση να παρασχεθούν στην Ουκρανία πύραυλοι κρουζ Taurus θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμπλοκή στον πόλεμο την Γερμανία, για την οποία θα έφταιγε η Γερμανία, ανέφερε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, δήλωσε ότι θεωρεί δικαιολογημένες τις επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους κρουζ Taurus.
«Αν το Ιράν είχε παράσχει στο μεξικανικό καρτέλ όπλα που προορίζονταν από την αρχή να χτυπήσουν αμερικανικό έδαφος, τότε οι ΗΠΑ θα είχαν ισοπεδώσει το Ιράν
Δεν επιτρέπεται στη Γερμανία να πιστεύει ότι οι ενέργειές της θα δεν συνεπάγεται καμία συνέπεια», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Ritter, ο πόλεμος έρχεται σε όσους τον διψούν και η Γερμανία φέρνει προβλήματα στον εαυτό της με τις δικές της ενέργειες.
«Η ιδεολογία του Stepan Bandera, που έχει μολύνει την Ουκρανία, είναι κακή.
Η Ρωσία διεξάγει έναν υπαρξιακό αγώνα μαζί του.
Η απόφαση της Γερμανίας να στείλει Taurus, εάν εφαρμοστεί, θα βάλει τη Γερμανία σε ανοιχτή συνεργασία με το κακό.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε το ενδεχόμενο γρήγορης λύσης στο θέμα της μεταφοράς πυραύλων Taurus στην Ουκρανία.

Borrell: Μόνιμη η υποστήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κίεβο την Κυριακή (1/10/2023) ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη στρατιωτική βοήθεια και υποσχέθηκε συνεχή υποστήριξη της ΕΕ.
«Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερες δυνατότητες και τις χρειάζεται γρηγορότερα», τόνισε ο Borrell με ανάρτησή του στο X, σημειώνοντας ότι συζήτησε για τη «συνεχή στρατιωτική βοήθεια της ΕΕ» κατά την πρώτη του προσωπική συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Rustem Umerov.

Bennett (πρώην State Department): Κόλπο Zelensky η νέα αντεπίθεση για περισσότερα χρήματα από τη Δύση

Ως ένα κόλπο και ως καμουφλάζ χαρακτηρίζει τα περί νέας αντεπίθεσης της Ουκρανίας το Φθινόπωρο ο Scott Bennett, πρώην αξιωματικός ψυχολογικού πολέμου του αμερικανικού στρατού και αναλυτής αντιτρομοκρατίας του State Department.
Μιλώντας στο Sputnik, o Bennett τόνισε πώς το υποτιθέμενο σχέδιο για αντεπίθεση τον Οκτώβριο είναι ένα καμουφλάζ του Zelensky για να κλέψει περισσότερα χρήματα από τη Δύση ενώ επιχειρεί να προσελκύσει κάποιες μελλοντικές δωρεές και επενδύσεις «ανοικοδόμησης» από τη Δύση.
«Η στρατιωτική πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία έχει καταστραφεί, ο πόλεμος ουσιαστικά έχει τελειώσει και ο ρωσικός στρατός και ο ρωσικός λαός έχουν επικρατήσει και είναι νικητής.
Φυσικά, η Δύση προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από αυτή την πραγματικότητα και να δημιουργήσει κάθε είδους μικροσκοπικά σημεία ανάφλεξης και τρομοκρατικές επιθέσεις σε αθώους πολίτες στην Κριμαία και τη Μόσχα και αλλού, αλλά και αυτό θα τελειώσει», υποστήριξε ο πρώην αναλυτής του State Department.

Apty Alaudinov (Ειδικές δυνάμεις Akhmat): Οι Ουκρανοί να επαναστατήσουν ενάντια στις αρχές

Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, Apty Alaudinov, κάλεσε τους Ουκρανούς να «ξυπνήσουν» και να επαναστατήσουν ενάντια στις αρχές του Κιέβου και των δυτικών εταίρων του.
Η Ουκρανία, όπως ανέφερε ο Apty Alaudinov δεν είχε επιτύχει απτά αποτελέσματα στο μέτωπο κατά τη διάρκεια των 3,5 μηνών της «αντεπίθεσης», αλλά παρόλα αυτά η Δύση σκοπεύει να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
«Αυτή η κυβέρνηση της Ουκρανίας ουσιαστικά κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι οι Ουκρανοί θα πάψουν να αποτελούν ταυτότητα σε αυτή τη γη.
Νομίζω ότι οι Ουκρανοί πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά, να ξυπνήσουν, να σταθούν σε μια γραμμή για να αφαιρέσουν πρώτα αυτή τη δύναμη και μετά σταθείτε δίπλας μας για να νικήσουμε την Δύση, που προσπαθεί να μας καταστρέψει», δήλωσε ο Alaudinov.
Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, Apty Alaudinov τόνισε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να κάνουν μια επιλογή.
«Το καθήκον μας είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε οι πολίτες της Ουκρανίας να ξυπνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να επιστρέψουν στους αδελφικούς μας κόλπους, ώστε να γίνουμε μια οικογένεια, να συνεχίσουμε ξανά τον αγώνα για τις αξίες που μας έστειλε ο Θεός», συνόψισε ο Alaudinov.

Οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν νέο στρατό για μια νέα αντεπίθεση τον χειμώνα

Τα ουκρανικά στρατεύματα θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δυνάμεις το χειμώνα για την επόμενη αντεπίθεση, αλλά δεν θα είναι επίσης επιτυχής, είναι βέβαιος ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, Apty Alaudinov.
«Το χειμώνα, πιστεύω, ο εχθρός θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει ξανά δυνάμεις και πόρους για να τους προετοιμάσει και να κάνει άλλη μια σημαντική αντεπίθεση μέσα στο 2024... Αυτό, κατ' αρχήν, είναι πέταγμα μιας πεταλούδας στη φωτιά Σύμφωνα με τον διοικητή του Akhmat, η ουκρανική διοίκηση θα προσπαθήσει να σχηματίσει μια νέα «γροθιά σοκ».
«Οι ουκρανικοί σχηματισμοί, με όλες τους τις προσπάθειές τους, θα σχηματίσουν ξανά κάποιο είδος γροθιάς για να πετύχουν έστω και μια νίκη.
Επειδή η Δύση, στην ουσία, τους έχει υποχρεώσει να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Μέχρι να επιτευχθεί αυτό η Ουκρανία δεν θα σταματήσει…

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος Leonid Kuchma): Ο Ουκρανικός στρατός δεν θα καταλάβει το Tokmak

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπόρεσε να επιτύχει κανένα αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma Oleg Soskin.
«Ο πόλεμος ουσιαστικά θα παγώσει.
Δεν θα μπορέσουν καν να πάρουν την πόλη Tokmak, νότια της Zaporizhia.
Ο πρώην Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, θα πρέπει να πεταχτεί εκεί στο μέτωπο μαζί με τον σημερινό υπουργό και τον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν πλέον τίποτα να πυροβολήσουν και να διαπεράσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.
Με το είδος της στρατηγικής και της τακτικής που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις, δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τίποτα.
«Το Γενικό Επιτελείο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.
Το μέτωπο είναι ακίνητο», κατέληξε ο Soskin.

Washington Post: Ο Putin είναι καλύτερα προετοιμασμένος από την Δύση, έχει σαφές όραμα, παίζει μεγάλο παιχνίδι 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να αρχίσουν να «παίζουν το μακράς διάρκειας παιχνίδι» στην Ουκρανία, όπως κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Putin, τόνισε ο αρθρογράφος Richard Nelson σε άρθρο για την Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, η σύγκρουση στην Ουκρανία υπενθύμισε τη σημασία των μακροπρόθεσμων ανταγωνιστικών στρατηγικών του Ψυχρού Πολέμου, το βασικό σημείο των οποίων ήταν η αντιστοίχιση των δυνατών σημείων με τις αδυναμίες του εχθρού.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει ένα όραμα για αυτό το είδος μακροπρόθεσμης σκέψης».
Σύμφωνα με την Washington Post, η Μόσχα κατανοεί ότι «η ανυπομονησία μπορεί να είναι ένα μοιραίο ελάττωμα των δημοκρατιών» - προτιμούν «πιο απλές, βραχυπρόθεσμες επιλογές».
«Η υποστήριξη για την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ήδη ρωγμές», υπενθυμίζοντας ότι το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν δίδαξαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η πολιτική βούληση μπορεί να είναι πιο αποφασιστική από τη στρατιωτική ισορροπία.
Σύμφωνα με την Washington Post, η Ουκρανία θα είναι σε θέση να επιδείξει πολιτική βούληση, αλλά μόνο εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί «δεν τραβήξουν την πρίζα».
Ο Putin παίζει το μεγάλο παιχνίδι τόνισε η Washington Post
Όπως έχει τονίσει ο Putin, οι αμερικανικές αρχές πρέπει πάση θυσία να επιμείνουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία έως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024, επομένως πιέζουν τους Ουκρανούς να συνεχίσουν τη σύγκρουση, επειδή δεν λυπούνται τους Ουκρανούς που σκοτώνονται…

Putin: Ανδρεία και θάρρος του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Ο Vladimir Putin συνεχάρη το προσωπικό και τους βετεράνους των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων για τον επαγγελματισμό τους με τηλεγράφημα που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου με αφορμή την Ημέρα του Στρατού Ξηράς (1/10).
«Είστε δικαίως περήφανοι για τα ονόματα και τα κατορθώματα εξαιρετικών στρατιωτικών ηγετών και διοικητών, στρατιωτών και αξιωματικών.
Εκείνοι που επί αιώνες υπηρέτησαν πιστά την Πατρίδα, που κέρδισαν αθάνατη δόξα στα πεδία των μαχών μεγάλης κλίμακας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της », αναφέρεται στο τηλεγράφημα.
Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η σημερινή γενιά των στρατιωτών των χερσαίων δυνάμεων συνεχίζει τιμητικά τις στρατιωτικές και πατριωτικές παραδόσεις.
«Η ανδρεία και το θάρρος των στρατιωτών και των διοικητών, η αφοσίωσή τους στο καθήκον και την Πατρίδα έχουν επιδειχθεί έντονα κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Είμαι βέβαιος ότι το προσωπικό των χερσαίων δυνάμεων θα συνεχίσει να επιδεικνύει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας αξιόπιστα κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Η Ουκρανία έχασε τα 30 από τα 90 Leopard που διαθέτει

Ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και το ένα τρίτο των αρμάτων μάχης Leopard που πήρε από τη Δύση, δήλωσε στο dpa ο συνταγματάρχης των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων Markus Reisner, σύμφωνα με την Die Welt.
Όπως σημείωσε ο συνταγματάρχης, η αποτελεσματικότητα των αρμάτων μάχης Leopard 2 αποδείχθηκε «λιγότερο σημαντική» από ότι αναμενόταν.
«Από τα περίπου 90 τανκς αυτού του τύπου που παραδόθηκαν, τουλάχιστον το ένα τρίτο δηλαδή 30 καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές», αναφέρει ο Markus Reisner σύμφωνα με την Die Welt.
Την ίδια στιγμή, ο Markus Reisner παραπονέθηκε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας «μόνο εν μέρει» εκπλήρωσαν τις υποσχέσεις τους για προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, μόνο τον Σεπτέμβριο, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν περισσότερους από 17.000 ουκρανούς στρατιωτικούς και 2,7 χιλιάδες όπλα, συμπεριλαμβανομένων επτά αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley, 77 αμερικανικών συστημάτων πυροβολικού M777, δύο γερμανικών τανκς Leopard και ενός βρετανικού Challenger 2.

Στην Ουκρανία κατέληξαν σε ένα πονηρό σχέδιο να καταλάβουν την Πολωνία

Πρόσφυγες από την Ουκρανία, έχοντας λάβει ιθαγένεια και δικαιώματα ψήφου στην Πολωνία, θα μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική της Βαρσοβίας και να ασκήσουν πίεση για τα συμφέροντα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vitaly Kulik, όπως τόνισε στην πολωνική πύλη Kresy.pl.

"Ένα τέτοιο πρόβλημα, ή μάλλον μια ευκαιρία, εμφανίζεται σε άλλες χώρες, επειδή η περίοδος για να αποκτήσουν οι μετανάστες μας την υπηκοότητα είναι έως και πέντε χρόνια.
Και τότε θα έχουμε τουλάχιστον αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Πολωνούς πολίτες ουκρανικής καταγωγής, οι οποίοι θα πρέπει να να ληφθούν σοβαρά υπόψη, γιατί θα είναι ψηφοφόροι», τόνισε ο Vitaly Kulik.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι η ίδια με δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στον Καναδά και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία στη Γερμανία.
Ταυτόχρονα, ο Kulik επεσήμανε την ανάγκη για «πολιτική εξυγίανση» της ουκρανικής κοινότητας στην Πολωνία, ώστε να μπορεί να ασκεί πιέσεις για τα «ουκρανικά συμφέροντα»· για αυτό χρειάζεται να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη.

Β. Κορέα: Το ΝΑΤΟ είναι ένας καρκίνος που απειλεί τη Διεθνή Τάξη και υποκίνησε την κρίση στην Ουκρανία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Im Chon Il κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ως υποκινητή της ουκρανικής κρίσης σε δήλωση που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει περιγράψει το ΝΑΤΟ και την ασιατική συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας ως «καρκινικό όγκο» που θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή τάξη που βασίζεται στον ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας τα μπλοκ που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ γίνονται «πιο επικίνδυνα», χωρίς να κρύβουν τον «επιθετικό και σοβινιστικό χαρακτήρα τους».
Ο Im Chon Il πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ επιχειρούν να παρέμβουν στις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.
Τόνισε ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική αντανακλά έναν «τρόπο σκέψης προσανατολισμένο στην ηγεμονία που βασίζεται στη λογική αντιπαράθεσης τύπου Ψυχρού Πολέμου».

Οι ρώσοι εξόντωσαν 50 Ουκρανούς μαχητές Azov στην περιοχή Krasny Lyman


Η ομάδα στρατευμάτων "Center" κατέστρεψε 50 Ουκρανούς στρατιώτες στην κατεύθυνση Krasny Lyman, συμπεριλαμβανομένων μαχητών της ειδικής ταξιαρχίας Azov.
«Στην κατεύθυνση Krasny Lyman, στην περιοχή της προεξοχής Torsky και του δάσους Serebryansky, οι ενέργειες των μονάδων της ομάδας δυνάμεων του Κέντρου, με την υποστήριξη του πυροβολικού και της αεροπορίας, προκάλεσαν πυρ στις ομάδες επίθεσης της 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και της 12ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων Azov.
Πάνω από 50 Ουκρανοί και Azov σκοτώθηκαν.
Ένα εχθρικό θωρακισμένο μαχητικό όχημα και φορτηγό καταστράφηκαν.
Τα συστήματα αεράμυνας της ομάδας κατέρριψαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Leleka-100.

Οι Ρώσοι αιχμαλώτισαν δεκάδες Ουκρανούς στρατιώτες στο Bakhmut

Δυνάμεις της 1ης στρατιάς της ρωσικής ομάδας μάχης «Δύση» αιχμαλώτισαν δεκάδες Ουκρανούς στρατιώτες κοντά στο Artemovsk (Bakhmut), όπως μετέδωσε το Ria Novosti.
«Στις θέσεις βορειοδυτικά του Artemovsk δύο ομάδες του εχθρού αιχμαλωτίστηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Συνελήφθησαν οι στρατιώτες της 77ης αεροπορικής και της 56ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες, ο Vitaly Melnichenko, είπε στο RIA Novosti ότι η ομάδα του εστάλη στην πρώτη γραμμή άμυνας για αναγνώριση παρατήρηση.

Πώς οι Ρώσοι σταμάτησαν την επίθεση των Ουκρανών στο Νότιο Donetsk

Οι πιο σκληρές στην Ουκρανία διεξάγονταν μέχρι τώρα στο Nότιο Donetsk.
Το Κίεβο προσπάθησε να διασπάσει τα σύνορα μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) και της περιοχής της Zaporizhia αλλά οι ρωσικές μονάδες δεν του επέτρεψαν να προχωρήσει πολύ μακριά.
Η αυξημένη χρήση προηγμένων drones δίνει στις ρωσικές δυνάμεις μια καλύτερη εικόνα για τις στρατιωτικές ανακατατάξεις της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή στην περιοχή του Νότιου Donetsk.
Η πρώτη γραμμή του Νότιου Donetsk είναι μια έκταση 50 χιλιομέτρων δυτικά της Volnovakha μέχρι τα σύνορα με την περιοχή Zaporizhia.
Εδώ οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τη λεγόμενη προεξοχή του Vremevsky και πολλά μικρά χωριά, έχοντας τεράστιες απώλειες.
Στη συνέχεια κινήθηκαν προς τα ανατολικά.
Τώρα διεξάγονται μάχες στο τρίγωνο οικισμών Novodonetskoye-Novomorskoye-Kermenchik.
Η τακτική μονάδα μάχης Kaskad έχει επιφορτιστεί με την ενίσχυση της άμυνας στο σημείο.
Η μονάδα είναι μέρος των ρωσικών στρατευμάτων του Donetsk και ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας.
Επιχειρούν παράλληλα με τον στρατό και «βασανίζουν» τις ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας drones kamikaze FPV και μια σειρά από πιο τρομερές συσκευές σε καθημερινή βάση.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ουκρανικό Su -25 στο Donetsk

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή του οικισμού Kleshcheyevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
«Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα αεροσκάφος Su-25 της ουκρανικής αεροπορίας στην περιοχή του οικισμού Kleshcheyevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πύραυλος - τέρας (S200) στην Κριμαία

Τα συστήματα αεράμυνας στη Δημοκρατία της Κριμαίας κατέρριψαν έναν πύραυλο S -200 πάνω από το Dzhankoi.
Θραύσμα του πυραύλου κατέστρεψαν αποθήκες, έγραψε ο ηγέτης της Κριμαίας Sergey Aksyonov στο κανάλι του στο Telegram.

Καταστράφηκε Su-35s από φίλια πυρά

Το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου, ρωσικό Su-35S συνετρίβη στη νότια Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από φίλια πυρά.
Το Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων καταρρίφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας ως αποτέλεσμα σφάλματος.
Ο πιλότος σκοτώθηκε.
Το αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι κοντά στο χωριό Novonikolaevka κοντά στο Tokmak στην περιοχή Zaporozhye.
Το περιστατικό έλαβε χώρα περισσότερο από 35 χλμ. από την πρώτη γραμμή κοντά στο Robotyne.
Τα συντρίμμια φέρεται να κινηματογραφήθηκαν από το ουκρανικό UAV και παραδόξως δεν καταρρίφθηκε.
Su-35-727x1024.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_302023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_302023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_302023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_302023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_302023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_September_302023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης