Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Shutdown: Στη Γερουσία το νομοσχέδιο McCarthy για τη χρηματοδότηση των 45 ημερών – Πέρασε από η Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ - Shutdown:  Στη Γερουσία το νομοσχέδιο McCarthy για τη χρηματοδότηση των 45 ημερών – Πέρασε από η Βουλή των Αντιπροσώπων
Αγωνία μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτεμβρίου 2023
Σχετικά Άρθρα
H Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου  ένα «καθαρό» νομοσχέδιο χρηματοδότησης των ομοσπονδιακών δαπανών, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της κυβέρνησης, στέλνοντας τη νομοθεσία στη Γερουσία για κύρωση, ώρες πριν από τη μεταμεσονύκτια προθεσμία, όπως μεταδίδουν Αμερικανικά ΜΜΕ.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία έγρισης των ομσπονδιακών δαπανών χρειάζεται την κύρωση απο τη Γερουσία και την υπογραφή του προέδρου Biden.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 335 θετικές ψήφους και 91 αρνητικές  δiατηρεί  τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης στα τρέχοντα επίπεδα δαπανών για 45 ημέρες και περιλαμβάνει 16 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών - που αντιστοιχεί στο ποσό που συμπεριέλαβε ο Λευκός Οίκος σε ένα συμπληρωματικό αίτημα.
Δεν περιλαμβάνει τη βοήθεια της Ουκρανίας ή τις αλλαγές στην πολιτική των συνόρων για τη αντιμετώπιση της παράνομςη μετανάστευσης.
Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για το ενδιάμεσο κενό σε μια συντριπτικά δικομματική ψηφοφορία ώρες αφότου ο Πρόεδρος Kevin McCarthy παρουσίασε την πρόταση.
Ένας Δημοκρατικός και 90 Ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν το μέτρο.
Το σχέδιο σηματοδότησε μια έντονη αλλαγή στη στάση του όσον αφορά την κρατική χρηματοδότηση.
Και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα για την προεδρία του, καθώς οι συντηρητικοί εντείνουν τις απειλές τους για απόμάκρυση από το αξίωμά του.
Ταυτόχρονα, ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell  ανακοίνωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας δεν θα επιτρέψουν στο δικομματικό διαρκές ψήφισμα (CR) της Βουλής να προχωρήσει.
Aυτή η πρόταση θα διατηρήσει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 17 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει 5,99 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών και 6,15 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο ΜακΚάρθι  δήλωσε στα μέλη του σώματος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα φέρει το νομοθέτημα  της Γερουσίας για ψήφιση, αφού αρκετοί συντηρητικοί εξέφρασαν ανησυχία για τη συμπερίληψη της χρηματοδότησης της Ουκρανίας και την έλλειψη διατάξεων για την ασφάλεια των συνόρων.
Η υποστήριξη για την Ουκρανία προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις στην ομάδα των Ρεπουπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης