Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Δεν θα εγκρίνουμε τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας από την ΕΕ – Ανεπαρκείς οι απαντήσεις για την OTP Bank

Ουγγαρία:  Δεν θα εγκρίνουμε τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας από την ΕΕ – Ανεπαρκείς οι απαντήσεις για την OTP Bank
Όπως σημείωσε ο γραμματέας Τύπου του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών, Mate Pazolay «μέχρι να διαγραφεί η OTP Bank από τη λίστα των χορηγών του πολέμου, η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στην περαιτέρω χρηματοδότηση της ΕΕ για αποστολές όπλων στην Ουκρανία»
Η Ουγγαρία θεωρεί ανεπαρκή την απόφαση της Ουκρανίας να αναστείλει προσωρινά το καθεστώς της OTP Bank ως «διεθνούς χορηγού πολέμου» και επομένως δεν θα εγκρίνει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας της ΕΕ στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών Mate Paczolay το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.
«Δεν έχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές λόγω της προσωρινής αναστολής από το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας του καθεστώτος της OTP Bank ως «διεθνούς χορηγού πολέμου».
Η θέση της Ουγγαρίας είναι σαφής: μέχρι να διαγραφεί η OTP Bank από αυτή τη λίστα, η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχουν στην περαιτέρω χρηματοδότηση της ΕΕ για αποστολές όπλων στην Ουκρανία», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου στο δίκτυο MTI.
Στις 29 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς ανακοίνωσε την αναστολή του καθεστώτος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ουγγαρίας, της OTP, και πέντε ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών ως «διεθνών χορηγών του πολέμου», που τους ανατέθηκε για συνεργασία με τη Ρωσία.
Η Ουκρανία εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η απόφαση θα άρει το veto της Ουγγαρίας στη μεταφορά 500 εκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και θα αποτρέψει την Ελλάδα από το να εμποδίσει ένα ακόμη πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Η ουκρανική υπηρεσία κατέστησε σαφές ότι θα αφαιρέσει οριστικά αυτές τις εταιρείες από τη λίστα μόνο αφού διακόψουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς τους με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης