Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (ΗΠΑ): Θα είναι μία πράξη απόγνωσης μία νέα αντεπίθεση των Ουκρανών – Ο Zelensky δέχεται πιέσεις από τη Δύση

Rasmussen (ΗΠΑ): Θα είναι μία πράξη απόγνωσης μία νέα αντεπίθεση των Ουκρανών – Ο Zelensky δέχεται πιέσεις από τη Δύση
«Θα πρόκειται για μια καταστροφική αντεπίθεση αυτή την εποχή», είπε ο Αμερικανός αναλυτής
Σχετικά Άρθρα
Η υποτιθέμενη πρόθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να ξεκινήσουν μια φθινοπωρινή αντεπίθεση δείχνει ότι ο Zelensky βρίσκεται υπό την πίεση της Δύσης να συνεχίσει με οποιοδήποτε κόστος, δήλωσε στο Sputnik ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ και αναλυτής Earl Rasmussen.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και οι πάτρονές του από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να συμφώνησαν στη νέα αντεπίθεση του Κιέβου στις αρχές Οκτωβρίου στις περιοχές Kherson και Zaporizhia, ανέφερε ενημερωμένη πηγή στο Sputnik.
Η πηγή υποστήριξε ότι μια μεγάλη ομάδα πεζοναυτών από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) βρίσκεται επί του παρόντος στην περιοχή Nikolayev αναμένοντας εντολή να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο.
Επιπλέον, οι ειδικές δυνάμεις της UAF, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν από Βρετανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές, σχεδιάζουν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πράξη απόγνωσης

Ο Rasmussen από την πλευρά του, είπε ότι αυτό το σχέδιο «δεν έχει πολύ νόημα», κάτι που μπορεί επίσης να περιγραφεί ως «πράξη απόγνωσης».
«Θα πρόκειται για μια καταστροφική αντεπίθεση αυτή την εποχή», είπε ο αναλυτής, αναφερόμενος στον τεράστιο αριθμό των νεκρών της Ουκρανίας.
«Ο ουκρανικός στρατός είναι ουσιαστικά αποψιλωμένος…
Νομίζω ότι ο Zelensky δέχεται πιέσεις από τη Δύση να συνεχίσει να δείχνει κάποιου είδους πρόοδο», σύμφωνα με τον αναλυτή.
Εκτίμησε ότι «η σχεδιαζόμενη αντεπίθεση του φθινοπώρου σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα».
Τόνισε ότι, «δεν έχει κανένα απολύτως νόημα στρατιωτικό, και χρησιμοποιείται καθαρά για να κατευνάσει ορισμένους ανθρώπους», δηλαδή τους «δυτικούς υποστηρικτές» του καθεστώτος Zelensky και όχι τους απλούς Ουκρανούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης