Τελευταία Νέα
Διεθνή

O «βιασμός της Ευρώπης» με αφορμή το Ουκρανικό – Ο Αμερικανός «Δίας» και η επικείμενη καταστροφή της Γηραιάς Ηπείρου

O «βιασμός της Ευρώπης» με αφορμή το Ουκρανικό – Ο Αμερικανός «Δίας» και η επικείμενη καταστροφή της Γηραιάς Ηπείρου
Η παρακμή της Δύσης και ο ιδρυτικός μύθος της Γέννησης της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα
Είναι δυνατόν πάντοτε να σκεπτόμαστε ότι, ακολουθώντας το μίτο της Αριάδνης, θα μπορούσαμε, απλώς, να απεγκλωβιστούμε από τον τρέχοντα, πυρακτωμένο γεωπολιτικό λαβύρινθο, εφαρμόζοντας ένα εξαιρετικά υπερδιαφημισμένο αλλά σπάνιο εμπόρευμα: τη λογική.
Ωστόσο, η κουλτούρα ακύρωσης στη Δύση (cancel culture) έχει επίσης ακυρώσει τη λογική.
Σε περίπτωση αμφιβολίας, τουλάχιστον μπορούμε να επιστρέψουμε στους ιδρυτικούς μύθους.
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στη γέννηση της Δύσης, και δη της Ευρώπης.
Ο θρύλος μας λέει ότι μια ωραία μέρα ο Δίας έτυχε να ρίξει το βλέμμα του σε μια όμορφη κοπέλα με μεγάλα, λαμπερά μάτια, μια κόρη από έναν θαλασσοκρατούμενο πολιτισμό: την Ευρώπη.
Λίγη ώρα αργότερα, σε μια παρθένα παραλία στις φοινικικές ακτές, εμφανίστηκε ένας εξαιρετικά όμορφος λευκός ταύρος.
Η Ευρώπη, ενθουσιασμένη, πλησίασε και άρχισε να χαϊδεύει τον ταύρο.
Φυσικά, αυτός ήταν ο Δίας μεταμφιεσμένος.
Ο ταύρος άρπαξε δεόντως την Ευρώπη, όπως το συνήθιζε με άλλες όμορφες υπάρξεις, και έτρεξε προς τη θάλασσα.
Ο Δίας έκανε τρεις γιους με την Ευρώπη — και της κληροδότησε ένα δόρυ που δεν έχασε ποτέ τον στόχο του.
Ένας από αυτούς τους γιους, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν ο Μίνωας, ο οποίος έχτισε έναν λαβύρινθο.
Αλλά πάνω από όλα αυτό που μας δίδαξε ο θρύλος ήταν ότι η Δύση γεννήθηκε από ένα κορίτσι – την Ευρώπη – που ήρθε από από το όριο Ανατολής και Δύσης.

Η κεφαλή της Μέδουσας

Τώρα είναι το σύνθημα μιας άχρηστης Μέδουσας που ξεδιπλώνει τα τοξικά της πλοκάμια στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιώντας ένα... αυτοσυγχαρητήριο φεστιβάλ για να επαινέσει τον επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης για την υποστήριξη της συμμορίας των  νεοναζί στο Κίεβο στη μάχη με τη Ρωσία.
Αυτό ήταν το προοίμιο για μια κολασμένη δήλωση που παραβιάζει τα όρια της λογικής: «Η Ρωσία απειλεί να χρησιμοποιήσει ξανά πυρηνικά όπλα», υπονοώντας τον πυρηνικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα, όταν ολόκληρος ο πλανήτης γνωρίζει ποιος το έκανε.
Το ψέμα είναι ο τυπικός τρόπος λειτουργίας της «Μέδουσας» η κεφαλή της οποίας «πάγωνε» όσους την κοιτούσαν: ωστόσο αυτό που είναι ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι αυτή η κανονικοποίηση αυτής πρακτικής.
Έτσι διδάσκεται τώρα η Ιστορία σε «ελίτ» πανεπιστήμια σε όλη τη συλλογική Δύση.
Και αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία έχει εγκαταλείψει την εξεύρεση έστω και ελάχιστα καταρτισμένων συνομιλητών σε όλη τη συλλογική Δύση.
Και γίνεται χειρότερο το πράγμα.
Τετοια μηνύματα από ένα πολιτιστικό βάλτο υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την «Ευρώπη». Απέχουμε έτη φωτός από τον αείμνηστο, σπουδαίο Gianni Vatimo – έναν από τους τελευταίους κορυφαίους ευρωπαϊκούς διανοητές, ο οποίος πρότεινε πολλές αποχρώσεις κατανόησης της πολιτικής ως μορφής συναίνεσης την οποία οι κοινότητες αναπτύσσσουν στους ιστορικούς και πολιτιστικούς ορίζοντες.
Ο βιασμός της Ευρώπης δεν έχει τέλος.

Η υπόδουλη ΕΕ

Στον τομέα της γεωοικονομίας, οι γερμανικές βιομηχανικές εξαγωγές – που ήταν βασικός παράγοντας στο θετικό ισοζύγιο πληρωμών της – υποχωρούν.
Η Γερμανία και διάφορα κράτη της ΕΕ εξαρτώνται πλέον από το εξαιρετικά δαπανηρό αμερικανικό LNG.
Μια… υπόδουλη ΕΕ αναγκάστηκε από τον αμερικανικό «σύμμαχο» απλώς να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά για τα δικά της αυτοκίνητα και άλλες εξαγωγές που πλήρωναν για φθηνές εισαγωγές ενέργειας. Σε λίγους μήνες, το ισορροπημένο εμπορικό ισοζύγιο με την ανατπολή μετατράπηκε σε ελλειμματικό εμπόριο τις ΗΠΑ.
Αυτή είναι η βασική κληρονομιά της τακτικής νίκης που πέτυχε ο Ηγεμόνας με τον βομβαρδισμό των Nord Stream 1 και 2 – ακριβώς πριν από έναν χρόνο.
Οι πηγές του Seymour Hersh μέσα από το «βαθύ κράτους» των ΗΠΑ αποκάλυψαν ποιος το έκανε. Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα ξέρει ποιος το έκανε – και ποιος το οργάνωσε.
Και ακόμα οι σημερινοί νεοσυντηρητικοί που ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι σε θέση να το δούν αυτό.
Ο βομβαρδισμός των Nord Streams ήταν ο βιασμός της Ευρώπης – που τώρα εκτελείται από έναν Αμερικανό ... ταύρο.
Όπως είπε ο Michael Hudson, οι προϋπολογισμοί της Γερμανίας και άλλων χωρών της ΕΕ/ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη σε ελλειμματικό έδαφος – με το πρόσθετο «βάρος» της συνεχούς στρατιωτικοποίησης της ΕΕ.
Αυτό θα «αναγκάσει σε περικοπές δαπανών τους εγχώριους προυπολογισμούς – ακριβώς όπως η Γερμανία και οι γείτονές της στο ΝΑΤΟ κινούνται σε μια μεταβιομηχανική ύφεση στην οποία νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν ανάγκη επιδοτήσεις προκειμένου να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος θέρμανσης και ενέργειας και την ασφάλιση έναντι της ανεργίας».
Επιπλέον, το ευρώ θα συνεχίσει να βυθίζεται έναντι του δολαρίου και μπορεί σύντομα να πέσει στα 90 σεντς ή χαμηλότερα.
Το συμπέρασμα του καθηγητή Hudson είναι ξεκάθαρο: «Επομένως, αυτό που φαινόταν να είναι πόλεμος ΗΠΑ/ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν μια εκπληκτική στρατιωτική νίκη των ΗΠΑ για να «κλειδώσεπ» τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ στην τροχιά των ΗΠΑ και να εμποδίσει το σχέδιό τους να στραφούν στην Ανατολή για εμπόριο και επενδύσεις με Ρωσία και Κίνα».
Εν τω μεταξύ, ο Ηγεμόνας δολοφονεί –κυριολεκτικά– με τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων στην Ουκρανία.
Τα βασικά στοιχεία: πάνω από το ήμισυ της αγροτοτική παταγωγή Ουκρανίας ανήκει πλέον στη Monsanto, την Cargill και την Dupont, αγορασμένη  έναντι ασήμαντων ποσών και αποκομίζοντας κέρδη από το πιο διεφθαρμένο πολιτικό περιβάλλον σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.
Οι σπόροι της Ουκρανίας καταστράφηκαν: η Monsanto διαχειρίζεται τώρα την παραγωγή.
Τα δημητριακά της Ουκρανίας πηγαίνουν στην Ευρώπη επιστυγχάνοντας τον πλήρη έλεγχο της αγοράς αγροτικών αγαθών και τροφίμων της ΕΕ.
Russia Ukraine Crisis 2022 PowerPoint Presentation and Slides | SlideTeam
Στο στρατιωτικό πεδίο

Στο στρατιωτικό μέτωπο, η στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ συνεχίζει να επωφελείται πάρα πολύ από αυτό που στην πραγματικότητα είναι ξέπλυμα χρήματος από δημόσιους πόρους.
1. Ευκαιρία για.. ξεστοκάρισμα ξεπαρμένων οπλων.
2. Ένα προνομιακό «εργαστήριο στρατιωτικής καινοτομίας» (όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, στο παρελθόν) – όπως παραδέχτηκε η υπ’ αριθμόν δύο του Πενταγώνου, Mara Carlin, στο Πανεπιστήμιο Ronald Reagan.
3. Ένα show room για παγκόσμιες εξαγωγές
Στο μέτωπο της ενέργειας, όλα έχουν να κάνουν με τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Streams, από την αρχή.
O νέος.. βιασμός της Ευρώπης συνοδεύεται από τους βοηθητικούς χρηματοοικονομικούς ταύρους BlackRock, Vanguard και State Street που ελέγχουν πλήρως την αγορά spot για οτιδήποτε θέλει να αγοράσει η ΕΕ, με τιμές περιστασιακά 20 φορές υψηλότερες από πριν.
Αυτή είναι απλώς η σύντομη εκδοχή του τι σημαίνει πραγματικά η «βοήθεια της Ουκρανίας».
Ο Andrei Martyanov τα συνόψισε όλα, συνοπτικά: «Η συλλογική Δύση έχασε στον πόλεμο».
Και η υποψία είναι προφανής: «Οι Ρώσοι το σχεδίαζαν αυτό, απλώς δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι η Δύση θα αυτοεκμηδενιζόταν τόσο γρήγορα» .
Είναι σταθερά αποδεδειγμένο ότι στη στρατηγική του Κρεμλίνου ο απώτερος στόχος είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η συντριβή του ΝΑΤΟ.
Φτάνουμε σε αυτό το σημείο, αργά αλλά σταθερά.
Αυτό που έχει ήδη διαπιστωθεί είναι ότι ο κατά συρροή βιασμός της Ευρώπης από τον Αμερικανό «ταύρο» την έχει καταστρέψει ολοσχερώς – σωματικά, οικονομικά, πολιτιστικά και ψυχολογικά.
Nord Stream sabotage probe turns to clues in Poland: Report |  Russia-Ukraine war News | Al Jazeera

Why Would Putin Sabotage Nord Stream? | The Duck of Minerva
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης