Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernard Arnault: Για ξέπλυμα χρήματος ερευνάται ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Bernard Arnault: Για ξέπλυμα χρήματος ερευνάται ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε στο Reuters ένα δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας Le Monde που ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα πέρυσι για συναλλαγές που αφορούσαν τον Arnault και τον Nikolai Sarkisov.
Ο Bernard Arnault, ο μεγιστάνας πολυτελείας του κολοσσού LVMH και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, τέθηκε υπό έρευνα από τις αρχές της πατρίδας του, Γαλλίας, για ξέπλυμα χρήματος μέσω αγοράς ακινήτων Ρώσου ολιγάρχη.
Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε στο Reuters ένα δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας Le Monde που ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα πέρυσι για συναλλαγές που αφορούσαν τον Arnault και τον Nikolai Sarkisov.
Στο γαλλικό νομικό σύστημα, η προκαταρκτική έρευνα δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη παράπτωμα.
Η Le Monde, επικαλούμενη τη μονάδα οικονομικών πληροφοριών Tracfin του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι ο Sarkisov είχε αποκτήσει ακίνητη περιουσία σε πολυτελές θέρετρο των Άλπεων μέσω μιας σύνθετης συναλλαγής στην οποία ο Arnault, μέσω μιας από τις εταιρείες του, είχε χορηγήσει δάνειο.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Sarkisov αγόρασε πολλά ακίνητα το 2018 στην Courchevel, το αποκλειστικό χιονοδρομικό κέντρο όπου η διαμονή σε ξενοδοχείο μπορεί να κοστίσει στους επισκέπτες χιλιάδες δολάρια ανά διανυκτέρευση.
Ο Arnault φέρεται να έχει δανείσει στον Sarkisov 21,2 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει ο ολιγάρχης, ο οποίος βοηθά τον αδελφό του Sergei να διευθύνει τον ρωσικό ασφαλιστικό γίγαντα RESO-Garantiya, να αγοράσει τα ακίνητα με το όνομά του.
Ένας αξιωματούχος της Tracfin είπε στη Le Monde ότι οι συναλλαγές που αφορούσαν τον Arnault και τον Sarkisov, οι οποίοι ενεργούσαν και οι δύο μέσω ενός πολύπλοκου ιστού νομικών προσώπων, θα μπορούσαν να είχαν ως στόχο την απόκρυψη της προέλευσης των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν.
Η Le Monde επικαλέστηκε πρόσωπο κοντά στον Arnault ότι η συμφωνία με τον Sarkisov ήταν νόμιμη σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.

Ο Arnault και η οικογένειά του λέγεται ότι έχουν αξία 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ισχύ του μεριδίου τους στην αυτοκρατορία πολυτελείας της οποίας το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει παγκοσμίου φήμης εμπορικά σήματα όπως Louis Vuitton, Dior, Givenchy, Bulgari, Dom Pérignon, Sephora και Fendi.
Από την Παρασκευή, η LVMH είχε κεφαλαιοποίηση 393 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο 74χρονος Arnault έχει καθυστερήσει να συνταξιοδοτηθεί ενώ ταυτόχρονα περιποιείται τα πέντε παιδιά του για να διευθύνουν διαφορετικές πτυχές της οικογενειακής επιχείρησης.
Ο Arnault είναι πατέρας της επικεφαλής του Christian Dior, Delphine Arnault, 48 ετών, και του Αντιπροέδρου του Dior, Antoine Arnault, 46, οι οποίοι είναι οι δύο μεγαλύτεροι γιου του από τον πρώτο του γάμο, ενώ ο Alexandre Arnault, 31, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Tiffany & Co. Frédéric Arnault, 28, που διαχειρίζεται τη μάρκα ρολογιών TAG Heuer. και ο Jean Arnault, 25 ετών, ο επικεφαλής υπεύθυνος μάρκετινγκ και ανάπτυξης στο τμήμα ρολογιών της εταιρείας.
Επιχειρηματικοί παρατηρητές ανυπομονούν να δουν ποιο από τα παιδιά θα επιλέξει ο Bernard Arnault για να διευθύνει την αυτοκρατορία του μόλις αποσυρθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης