Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ανακάμπτει η μεταποίηση μετά από έξι μήνες - Πάνω από τις 50 μονάδες o PMI, ελπίδες σταθεροποίησης της οικονομίας

Κίνα: Ανακάμπτει η μεταποίηση μετά από έξι μήνες - Πάνω από τις 50 μονάδες o PMI, ελπίδες σταθεροποίησης της οικονομίας
Ξεκολλάει από τον πάτο η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου
Σχετικά Άρθρα
Για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες αυξήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο 30/9, δίνοντας ακόμη μία ένδειξη ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου αρχίζει να ξεκολλάει από τον πάτο.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών PMI αυξήθηκε στο 50,2 αυτόν τον μήνα από 49,7 τον Αύγουστο, ανακοίνωσε το Σάββατο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων και σκαρφαλώνοντας πάνω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο δείκτης που καταγράφει τις προσδοκίες στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών, αυξήθηκε στο 51,7 από 51 τον Αύγουστο, επίσης πάνω από τη μέση πρόβλεψη δημοσκόπησης του Bloomberg.
Οι επενδυτές και οι αναλυτές αναζητούν αποδείξεις ότι τα πρόσφατα μέτρα τόνωσης της Κίνας ενισχύουν την ανάκαμψη της οικονομίας μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αδύναμης καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και εξελισσόμενης κρίση στην αγορά ακινήτων.
Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική και έχει προτρέψει σε αύξηση του δανεισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης για υποδομές, για να στηριχθεί η ανάπτυξη.
«Η μέτρηση του PMI ενισχύει την άποψή μας ότι η οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται», δήλωσε ο Raymond Yeung, επικεφαλής οικονομολόγος για την ευρύτερη Κίνα στην Australia & New Zealand Banking Group Ltd.
Ο πρόεδρος Xi Jinping υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα να εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη των ετήσιων στόχων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας σε ομιλία του για την 74η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης