Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύψωσαν λευκή σημαία - Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται μαζικά στους Ρώσους…μέσω ειδικής ραδιοσυχνότητας

Ύψωσαν λευκή σημαία - Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται μαζικά στους Ρώσους…μέσω ειδικής ραδιοσυχνότητας
Πάνω από 10.000 Ουκρανοί έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής στις ρωσικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω της αιματηρής και αποτυχημένης αντεπίθεσης της Ουκρανίας, που δεν έχει επιδείξει κανένα εδαφικό κέρδος, ολοένα και πιο αυξημένος αριθμός Ουκρανών επιλέγουν να παραδοθούν υψώνοντας λευκή σημαία.
Η μαζικότητα των παραδόσεων προκάλεσε την έκπληξη του Αμερικανού δημοσιογράφου,Clayton Morris, ο οποίος έχει ανεβάσει σχετικά video στο κανάλι του στο You Tube.
«Αυτό είναι καταπληκτικό. Είναι μια ιστορία που τα δυτικά μέσα δεν θέλουν να δείτε», είπε ο Morris στο κανάλι του στο YouTube, αναφερόμενος σε «δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες που άφησαν τα όπλα και παραδόθηκαν στα ρωσικά στρατεύματα».
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, πρόσφατα υπήρξε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ουκρανικών στρατευμάτων που χρησιμοποιούν ειδική ραδιοσυχνότητα για να γνωστοποιήσουν την προθυμία τους να αφοπλιστούν και να παραδοθούν.
Η ραδιοσυχνότητα ρυθμίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στα μέσα του καλοκαιριού.
«Περισσότεροι από 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη επιλέξει να ζήσουν και χρησιμοποιούν τη συχνότητα 149.200 Volga για να παραδοθούν.
Οι αιχμάλωτοι τρέφονται καλά και τους παρέχεται όλη η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη», αποκάλυψε πηγή με γνώση του θέματος στο Sputnik.

Παραδίδονται ολόκληρες μονάδες

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η διαδικασία παράδοσης των στρατιωτών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επιταχύνθηκε πρόσφατα.
Τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να παραδίδονται ομαδικά και όχι μεμονωμένα, ιδιαίτερα γύρω από το χωριό Rabotino, ένα από τα κύρια σημεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Μετά την έναρξη της αντεπίθεσης του Κιέβου στις 4 Ιουνίου 2023, ο κυβερνήτης της περιοχής Zaporizhia Yevgeny Balitsky επιβεβαίωσε ότι σημαντικός αριθμός στρατιωτών της Ουκρανίας άρχισε να παραδίδεται σε μεγάλους αριθμούς.
«Σε αντίθεση με την άνοιξη, όταν παραδίδονταν ένας ή δύο Ουκρανοί στρατιώτες, τώρα ολόκληρες μονάδες καταθέτουν τα όπλα», σημείωσε ο Balitsky.
Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ότι κανείς δεν τους χτυπά ή τους βασανίζει.
ukraine_surrender.JPG

Λευκή σημαία στη Zaporizhia

Οι δηλώσεις έγιναν αφότου πηγή των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών είπε στο Sputnik ότι στην πρώτη γραμμή της Zaporizhia οι Ουκρανοί στρατιώτες καλούνται να παραδοθούν με τη βοήθεια φυλλαδίων σε μορφή χαρτονομίσματος, τα οποία πέφτουν σε θέσεις τους.
«Προσπαθούμε να αποτρέψουμε την άσκοπη αιματοχυσία μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών.
Μοιράζουμε φυλλάδια ζητώντας από αυτούς τους στρατιώτες να παραδοθούν», τόνισε η πηγή.

Οι Ουκρανοί αρνούνται να πολεμήσουν στο Rabotino

Η εικόνα διάλυσης, που παρατηρείται στον ουκρανικό στρατό και η επιλογή των στρατιωτών να ζήσουν και όχι να σκοτωθούν στην άσκοπη αιματοχυσία που επέλεξε το καθεστώς Zelensky, αποτυπώνεται στην περίπτωση του Rabotino.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ουκρανική διοίκηση αναγκάστηκε να αποσύρει την 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία από την περιοχή Rabotino στη Zaporizhia λόγω της απροθυμίας των στρατιωτών να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές.
H ουκρανική διοίκηση αποσύρει την 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) από την περιοχή Rabotino καθώς οι στρατιώτες είναι απρόθυμοι να πάρουν μέρος στις μάχες μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ρίξει ιδιαίτερο αμυντικό βάρος στην κατεύθυνση Zaporizhia.
Τις προηγούμενες μέρες, οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες απέκρουσαν επιτυχώς οκτώ επιθέσεις από την 65η Μηχανοκίνητη, και την 71η Ταξιαρχία Jaeger στις περιοχές Verbovoye και Rabotino.
Επίσης οι Ουκρανοί έχασαν 330 στρατιώτες, 32 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 38 οχήματα μάχης.

Η αιματηρή αντεπίθεση σε αριθμούς

Από τις αρχές Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να προχωρήσει στα μέτωπα της Zaporizhia, του Yuzhnodonetsk και του Artemovsk, κυρίως με τη βοήθεια μονάδων μάχης που εκπαιδεύονται και οπλίζονται από το ΝΑΤΟ.
Ωστόσο τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις γραμμές του μετώπου και παράλληλα υφίστανται τρομακτικές απώλειες.
Μόνο τον Σεπτέμβριο 2023 οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 17.000 στρατιώτες και 2.700 σημαντικά όπλα.
Από τις 4 Ιουνίου 2023, οπότε και άρχισε η αιματηρή αντεπίθεση οι απώλειες των Ουκρανών ξεπερνούν τις 84.000.
Συνολικά κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 400.000 νεκρούς, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης