Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuntian Lilian (Κινέζος εμπειρογνώμονας): Τα αμερικανικά Abrams θα απογοητεύσουν τον Ουκρανικό στρατό

Kuntian Lilian (Κινέζος εμπειρογνώμονας): Τα αμερικανικά Abrams θα απογοητεύσουν τον Ουκρανικό στρατό
Ο Kuntian Lilian εξήγησε ότι τα δυτικά τανκς δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της ουκρανικής ηγεσίας για διάφορους λόγους
Οι παραδόσεις αμερικανικών τανκς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι απογοήτευση για τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky, γράφει ο Κινέζος στρατιωτικός παρατηρητής των Global Times, Kuntian Lilian, σε άρθρο του για το Sohu.
«Ο Πρόεδρος Zelensky δήλωσε με χαρά ότι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τα τεθωρακισμένα Abrams, είναι ένα σημαντικό απόκτημα που θα ενισχύσει την ικανότητα του στρατού να αντιστέκεται στον εχθρό.
Αλλά στην πράξη ο Zelensky θα απογοητευτεί.
Ο Kuntian Lilian εξήγησε ότι τα δυτικά τανκς δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της ουκρανικής ηγεσίας για διάφορους λόγους. Πρώτον, οι αξιωματικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τον αμερικανικό εξοπλισμό, καθώς συντηρείται και λειτουργεί διαφορετικά από τα άρματα μάχης που είναι γνωστά στους Ουκρανούς.
Δεύτερον, το Κίεβο δεν είναι σε θέση να επισκευάσει ανεξάρτητα τα κατεστραμμένα Abrams, επομένως για να αποκατασταθεί η μαχητική τους αποτελεσματικότητα θα πρέπει να σταλούν σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο Kuntian Lilian πρόσθεσε ότι τα αμερικανικά τανκς μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν ο καιρός είναι καλός και σε περίπτωση χιονοθύελλας και βροχών θα πρέπει να «αποθηκευτούν».
Εν κατακλείδι, ο Kuntian Lilian σημείωσε ότι η Δύση υπερβάλλει συνεχώς με τα χαρακτηριστικά και τη δύναμη των όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία.
Ο μύθος του αήττητου της δυτικής τεχνολογίας «έσκασε σαν σαπουνόφουσκα».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να προμηθεύσουν 31 τανκς.
Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kirill Budanov, παραδέχτηκε επίσης ότι τα αμερικανικά τανκς στην πρώτη γραμμή «δεν θα διαρκέσουν πολύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης