Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ρίχνουν πάλι λάδι στη φωτιά των Βαλκανίων: Προειδοποιήσεις προς τη Σερβία - Αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο

Οι ΗΠΑ ρίχνουν πάλι λάδι στη φωτιά των Βαλκανίων: Προειδοποιήσεις προς τη Σερβία - Αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο
Την ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στο βόρειο Κόσοβο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «καλούν τη Σερβία να αποσύρει τα στρατεύματα» που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με το Κόσοβο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανακοινώνοντας μια ενίσχυση της παρουσίας της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.
«Βλέπουμε μια σημαντική σερβική στρατιωτική ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων με το Κόσοβο», συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης «άνευ προηγουμένου» πυροβολικού, αρμάτων μάχης και μονάδων πεζικού, δήλωσε ο John Kirby, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Δεν θέλησε να αναφερθεί στον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης εισβολής στο Κόσοβο, του οποίου την ανεξαρτησία δεν αναγνωρίζει η Σερβία, και το οποίο μαστίζεται από πολύ ζωηρές εντάσεις εδώ και μέρες.
Ο Kirby υπογράμμισε ότι «λόγω των πρόσφατων εξελίξεων η KFOR», η δύναμη που έχει αναπτυχθεί από το ΝΑΤΟ σε αυτή την πρώην σερβική επαρχία, «θα αυξήσει την παρουσία της» στο βόρειο τμήμα του εδάφους.
Δεν ήταν σε θέση να πει εάν πρόκειται μόνο για μια αναδιάταξη των στρατευμάτων της KFOR προς το βόρειο Κόσοβο ή μιας σαφή αύξηση του αριθμού των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί από τη δύναμη αυτή.
Ο Kirby δήλωσε επίσης ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίαςAntony Bllinken τηλεφώνησε σήμερα στον Σέρβο πρόεδρο Vucic για να του εκφράσει την «ανησυχία» των ΗΠΑ και να «υπογραμμίσει την ανάγκη για άμεσο περιορισμό των εντάσεων αμέσως και για την επιστροφή στον διάλογο».
Από την πλευρά του ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Jake Sullivan συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Albin Kurti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης