Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Απαγορεύει την είσοδο επιβατικών αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες στο έδαφός της

Νορβηγία: Απαγορεύει την είσοδο επιβατικών αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες στο έδαφός της
Επιβατικά αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες εννέα ή λιγότερων θέσεων δεν μπορούν πλέον να εισέρχονται στη Νορβηγία
Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι τα επιβατικά αυτοκίνητα ρωσικής ταξινόμησης δεν θα επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται στο έδαφός της από την επόμενη εβδομάδα.
Η σκανδιναβική χώρα, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά όχι της ΕΕ, μοιράζεται σύνορα μήκους 198 χιλιομέτρων (123 μίλια) με τη Ρωσία.
Το Όσλο «στέκεται μαζί με συμμάχους και ομοϊδεάτες στις αντιδράσεις ενάντια στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας [κατά της Ουκρανίας]», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Anniken Huitfeldt σε δήλωση του.
Πρακτικά, η σχετική απαγόρευση σημαίνει ότι επιβατικά αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες εννέα ή λιγότερων θέσεων δεν μπορούν πλέον να εισαχθούν στη Νορβηγία.
Ωστόσομ, λεωφορεία και μίνι βαν με 10 ή περισσότερες θέσεις θα εξακολουθούν να μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα στο Storskog, το μοναδικό σημείο διέλευσης μεταξύ Νορβηγίας και Ρωσίας.
Η κυβέρνηση στο Όσλο διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις για διπλωματικά οχήματα, για αυτοκίνητα που ανήκουν σε Νορβηγούς πολίτες και μέλη των οικογενειών τους με μόνιμη κατοικία στη Ρωσία και για ταξίδια απαραίτητα για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως για παράδειγμα μία οξεία ασθένεια, ένας θάνατος ή οι οικογενειακές κηδείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης