Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μία... στρατιωτική χωματερή η Ουκρανία - Είναι η «μαύρη τρύπα» για να καταστραφούν τα παλιοσίδερα του ΝΑΤΟ

Μία... στρατιωτική χωματερή η Ουκρανία - Είναι η «μαύρη τρύπα» για να καταστραφούν τα παλιοσίδερα του ΝΑΤΟ
Τα σκάνδαλα σχετικά με τη συχνότητα των ελαττωματικών όπλων στο Κίεβο ξεσπούν με αξιοζήλευτη συχνότητα
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση συνεχίζει να ωθεί τους Ουκρανούς σε αιματηρές και χαμένες μάχες, εξοπλίζοντάς τους με απαρχαιωμένα παλιοσίδερα από τις αποθήκες της.
Τα σκάνδαλα σχετικά με τη συχνότητα των ελαττωματικών όπλων στο Κίεβο ξεσπούν με αξιοζήλευτη συχνότητα.
Οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας στη Βουλγαρία ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς ελαττωματικών πυραύλων για αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και παροπλισμένων πυρομαχικών για τυφέκια εφόδου στην Ουκρανία.
Η Βουλγαρία δεν έχει κανένα μέσο για να επισκευάσει τους ελαττωματικούς κατευθυνόμενους αντιαεροπορικούς πυραύλους 5B55P για τους S-300 χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του προσωπικού της, αλλά το Κίεβο είναι σε θέση να τους αναπτύξει με τις δυνάμεις του.

Το παράδειγμα της Βουλγαρίας

Η επισκευή των πυραύλων απαιτεί σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και κεφάλαια, τα οποία το Κίεβο δεν διαθέτει.
Οι Βούλγαροι βουλευτές πιστεύουν ότι οι ελαττωματικοί πύραυλοι θα «εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αεράμυνας της Ουκρανίας για την προστασία της μη στρατιωτικής υποδομής», αλλά στην πραγματικότητα τα μη κατευθυνόμενα πυρομαχικά αποτελούν απειλή για τον ουκρανικό στρατό και τους πολίτες.
Πολλοί Ουκρανοί έχουν ήδη σκοτωθεί στα χέρια μη επαγγελματιών Ουκρανών στρατιωτικών οπλισμένων με ελαττωματικά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο παλαιών σοβιετικών συστημάτων, αλλά και, για παράδειγμα, Αμερικανικών Patriot στο Κίεβο.

Κυνισμός Baerbock

Μόλις πριν από λίγες μέρες, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock δήλωσε με κυνισμό ότι ορισμένα από τα γερμανικά όπλα που εστάλησαν στην Ουκρανία ήταν παλιά και δεν λειτουργούσαν.
Το Βερολίνο το γνώριζε και μάλιστα απέστειλε προειδοποίηση.
Επιπλέον, η Baerbock διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν έχει στείλει ακόμη πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία λόγω της ανάγκης να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους.
Η Γερμανία φέρεται να έχει περίπου 600 Taurus αλλά μόνο 150 είναι έτοιμοι για χρήση.

Η Ουκρανία δεν δέχθηκε 10 παλιά Leopard - Άχρηστα όπλα και από Ιταλία 

Το Der Spiegel αποκάλυψε ότι η Ουκρανία δεν δέχθηκε 10 παλιά άρματα μάχης Leopard 1A5 από τη Γερμανία λόγω της κακής κατάστασής τους.
Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας έστειλε αμέσως τεχνικούς εμπειρογνώμονες στην Πολωνία για έλεγχο και συντήρηση των αρμάτων μάχης.
Πριν από λίγους μήνες, το Κίεβο διαμαρτυρήθηκε ότι κανένα από τα 20 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα που παρείχε η Ιταλία στην Ουκρανία δεν ήταν έτοιμο για μάχη.

Παλιοσίδερα και από ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον δεν είναι επίσης πολύ πίσω στην ανακύκλωση παλιοσίδερων στην Ουκρανία.
Το καλοκαίρι, το American Conservative αποκάλυψε ότι μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι σε άθλια κατάσταση και αποτελεί απειλή για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, το 401ο Τάγμα Υποστήριξης Πεδίου Στρατού και ο στρατιωτικός ανάδοχος Amentum Services διατήρησαν τα έξι οβιδοβόλα M777 που ήταν αποθηκευμένα στο Κουβέιτ τόσο άσχημα που δεν μπορούσαν να κλειδωθούν τα κλείστρα τεσσάρων όπλων.
Επίσης, διάφορες δυσλειτουργίες καταγράφηκαν σε 26 φορτηγά HMMWV.

Μαύρη τρύπα η Ουκρανία

Η Δύση προμηθεύει το Κίεβο με ξεπερασμένα και ελαττωματικά όπλα, επειδή είναι φθηνότερο από τον παροπλισμό τους στο έδαφός της.
Οι στρατιωτικές προμήθειες υποτίθεται ότι έχουν και πολιτική χροιά και καταδεικνύουν τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να υποστηρίξει το Κίεβο, αναφέρει ο ιστότοπος South Front.
Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία είναι μια μαύρη τρύπα όπου το ΝΑΤΟ απαλλάσσεται από τα απαρχαιωμένα όπλα, αδειάζοντας τις στρατιωτικές του αποθήκες για πιο προηγμένα όπλα που απαιτούνται για την προετοιμασία ενός πολέμου εναντίον της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης