Τελευταία Νέα
Διεθνή

iPhone 15: Οι χρήστες των μοντέλων Pro και Pro Max παραπονιούνται για προβλήματα - «Δεν μπορώ να το κρατήσω»

iPhone 15: Οι χρήστες των μοντέλων Pro και Pro Max παραπονιούνται για προβλήματα - «Δεν μπορώ να το κρατήσω»
Το φόρουμ του κατασκευαστή των iPhone μεταφέρει σχόλια πελατών σχετικά με τα iPhone 15 Pro και Pro Max, υποστηρίζοντας ότι τα ακουστικά υπερθερμαίνονται
Η Apple αντιμετωπίζει παράπονα από χρήστες των νέων της μοντέλων iPhone 15 για υπερθέρμανση, με ορισμένους πελάτες να ισχυρίζονται ότι το πλαίσιο από τιτάνιο ζεσταίνεται τόσο πολύ που δυσκολεύονται να το κρατήσουν στα χέρια τους.
Το φόρουμ του κατασκευαστή των iPhone μεταφέρει σχόλια πελατών σχετικά με τα iPhone 15 Pro και Pro Max, υποστηρίζοντας ότι τα ακουστικά υπερθερμαίνονται. «Είχα το νέο iPhone 15 Pro και ζεσταίνεται πάρα πολύ, τόσο πολύ που δε μπορώ να το κρατήσω», έγραψε ένας χρήστης. Άλλος έγραψε: «Πονάει το δέρμα μου!!! Τι συμβαίνει με το iPhone 15 Pro Max;;» Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στο φόρουμ της Apple που αναφέρουν υπερθέρμανση της σειράς iPhone 15 Pro, με έναν χρήστη να δημοσιεύει μια φωτογραφία του iPhone 15 του δίπλα σε ένα θερμόμετρο που καταγράφει θερμοκρασία 111°F (44°C). Υπάρχουν επίσης παράπονα στο X και στο Reddit.
Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της Apple στην TF International Securities, είπε ότι οποιοδήποτε ζήτημα υπερθέρμανσης οφείλεται πιθανώς σε «συμβιβασμούς» στη σχεδίαση του τηλεφώνου καθώς η εταιρεία προσπάθησε να μειώσει το βάρος του προϊόντος. Το μοντέλο iPhone Pro έχει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από τιτάνιο, έναν κακό αγωγό θερμότητας, ο οποίος θα μπορούσε να εμποδίσει τη διάχυση της θερμότητας στο ακουστικό. Προηγουμένως, η Apple είχε χρησιμοποιήσει ανοξείδωτο ατσάλι για τα υπερσύγχρονα τηλέφωνά της.
Ο Kuo έγραψε: «Η κύρια αιτία είναι πιθανότερο οι συμβιβασμοί που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη περιοχή απαγωγής θερμότητας και η χρήση πλαισίου τιτανίου, που επηρεάζει αρνητικά τη θερμική αποδοτικότητα». Είπε ότι η Apple πιθανότατα θα διευθετήσει το πρόβλημα μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Ο Kuo είπε ότι το αναφερόμενο πρόβλημα είναι απίθανο να προκλήθηκε από ένα νέο τσιπ που κατασκευασμένο στην Ταϊβάν που χρησιμοποιήθηκε στα μοντέλα Pro.
Ωστόσο, ο αναλυτής ανέφερε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις του iPhone Pro εάν δεν αντιμετωπιστεί. Το iPhone 15 ξεκίνησε να πωλείται την περασμένη εβδομάδα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κοστίζει από 799 £ (924€) για το βασικό μοντέλο έως 999 £ (1.155€) για το Pro και 1.199 £ (1387€) για το μεγαλύτερο Pro Max. «Εάν η Apple δεν αντιμετωπίσει σωστά αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις αποστολές κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος της σειράς iPhone 15 Pro», δήλωσε ο Kuo.
Οι σελίδες υποστήριξης πελατών της εταιρείας αναφέρουν ότι οι συσκευές μπορεί να ζεσταθούν όταν ρυθμίζονται για πρώτη φορά, όταν φορτίζονται ασύρματα ή εάν οι πελάτες χρησιμοποιούν εφαρμογές με ένταση γραφικών ή επεξεργαστή, όπως παιχνίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης