Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για οικονομικές συναλλαγές με Ρώσους ολιγάρχες ελέγχεται ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου (LVMH)

Για οικονομικές συναλλαγές με Ρώσους ολιγάρχες ελέγχεται ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου (LVMH)
Ο Nikolai Sarkisov είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία του αδελφού του Sergei, RESO-Garantiya
Τον διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH και τον πλουσίοτερο άνθρωπο του κόσμου, Bernard Arnault, ερευνά η εισαγγελία του Παρισιού, για οικονομικές συναλλαγές που αφορούν τον Ρώσο ολιγάρχη Nikolai Sarkisov.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία επικαλείται τη γαλλική μονάδα οικονομικών πληροφοριών Tracfin, ο Sarkisov είχε αγοράσει ακίνητη περιουσία σε ένα θέρετρο των Άλπεων με τη βοήθεια δανείου από τον Arnault.
Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε σήμερα ότι μια προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2022 και ότι μια έκθεση Tracfin «επέστησε την προσοχή της εισαγγελίας σε επιχειρήσεις σχετικά με τον κ. Bernard Arnault και τον κ. Sarkisov, που πιθανόν να χαρακτηρίζουν πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».
Η εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Μια προκαταρκτική έρευνα δεν συνεπάγεται απαραιτήτως παράπτωμα, και η Le Monde επικαλέστηκε στενό συνεργάτη του Arnault ότι η συμφωνία πραγματοποιήθηκε εντός του πεδίου εφαρμογής της γαλλικής νομοθεσίας.
Ο Arnault, ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχασε ήδη μια υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο κατά της φορολογικής υπηρεσίας τον Φεβρουάριο σχετικά με τη νομιμότητα μιας έρευνας του 2019 στα κεντρικά γραφεία της LVMH.
Η έρευνα αφορούσε φορολογική απάτη που συνδέεται με δραστηριότητες στο Βέλγιο.
Ο Nikolai Sarkisov είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία του αδελφού του Sergei, RESO-Garantiya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης