Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο - Στο 0,2% η ανάπτυξη το β' 3μηνο του 2023

Ηνωμένο Βασίλειο - Στο 0,2% η ανάπτυξη το β' 3μηνο του 2023
Η αναθεώρηση προς τα πάνω του μεγέθους της βρετανικής οικονομίας ήταν ευρέως αναμενόμενη
Στο 0,2% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο το β' 3μηνο του 2023 και ήταν κατά 0,2% υψηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μια μέτρηση που έδειχνε τριμηνιαία ανάπτυξη 0,2%, αμετάβλητη από την αρχική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε στις 11 Αυγούστου.
Η οικονομία στο σύνολό της το β' τρίμηνο του 2023 ήταν κατά 1,8% μεγαλύτερη από ό,τι το τελευταίο τρίμηνο του 2019, το τελευταίο πλήρες τρίμηνο πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Αυτό αποτέλεσε αναθεώρηση από την πιο πρόσφατη προηγούμενη εκτίμηση του ONS, στις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία η οικονομία εξακολουθούσε να είναι κατά 0,2% μικρότερη από ό,τι πριν από την πανδημία, γεγονός που την είχε τοποθετήσει στην τελευταία θέση του πίνακα μεταξύ των μεγάλων προηγμένων οικονομιών.
Η αναθεώρηση προς τα πάνω του μεγέθους της βρετανικής οικονομίας ήταν ευρέως αναμενόμενη, αφού το ONS δημοσίευσε προκαταρκτικές αναθεωρήσεις την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις οποίες η οικονομία ήταν ήδη κατά 0,6% μεγαλύτερη από το προ της πανδημίας μέγεθός της το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Η αναθεώρηση αυτή άφηνε την αρχική οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας από την πανδημία COVID-19 να μοιάζει με εκείνη της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Οι σχετικές οικονομικές επιδόσεις της Βρετανίας μετά την πανδημία και την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσαν επίκεντρο πολιτικής συζήτησης, ιδίως ενόψει των εθνικών εκλογών που είναι πιθανό να διεξαχθούν το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης