Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δίωξη στην Tesla για περιστατικά ρατσισμού και παρενοχλήσεις σε αφρομαερικανούς εργαζόμενούς της

ΗΠΑ: Δίωξη στην Tesla για περιστατικά ρατσισμού και παρενοχλήσεις σε αφρομαερικανούς εργαζόμενούς της
Η Tesla είχε δεχθεί μήνυση και στο παρελθόν από μια κρατική υπηρεσία πολιτικών δικαιωμάτων στην Καλιφόρνια με αφορμή ανάλογγες καταγγελίες
Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ (EEOC) άσκησε δίωξη στην Tesla, κατηγορώντας τον κολοσσό ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk για παραβίαση του «ομοσπονδιακού νόμου με την ανοχή της σε εκτεταμένη και συνεχιζόμενη φυλετική παρενόχληση των μαύρων υπαλλήλων, καθώς και για την άσκηση αντιποίνων σε ορισμένους εξ αυτών επειδή αντιτάχθηκαν στην παρενόχληση».
Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει επισήμως την άσκηση της σχετικής δίωξης.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιβολή των νόμων για τα πολιτικά δικαιώματα, κατά των διακρίσεων σε χώρους εργασίας, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε άσκησε δίωξη κατά της Tesla την Πέμπτη (28/9).
Πάντως, η Tesla είχε δεχθεί μήνυση και στο παρελθόν από μια κρατική υπηρεσία πολιτικών δικαιωμάτων στην Καλιφόρνια με αφορμή ανάλογες καταγγελίες.
Επιπλέον, σε άλλη περίπτωση, απόφαση δικαστηρίου είχε υποχρεώσει την Tesla να πληρώσει έναν μαύρο πρώην εργαζόμενο, τον Owen Diaz, περίπου 3,2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση αφού διαπίστωσε ότι υπέστη ρατσιστικές διακρίσεις ως εργαζόμενος εκεί το 2015.
Πέρυσι, ένα οικονομικό έγγραφο της Tesla αποκάλυψε ότι η EEOC είχε εκδώσει ένα πόρισμα κατά της εταιρείας.
Μετά από αυτό, η Tesla αποπειράθηκε να επιτύχει έναν διακανονισμό με την Επιτροπή.
Καθώς η προσπάθεια συμβιβασμού δεν ήταν επιτυχής, η EEOC οδηγήθηκε στην αγωγή που ανακοινώθηκε σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης