Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Η Δύση δοκιμάζει την ετοιμότητά μας σκορπώντας φήμες για την εκκίνηση ειρηνευτικών συνομιλιών

Lavrov (Ρωσία): Η Δύση δοκιμάζει την ετοιμότητά μας σκορπώντας φήμες για την εκκίνηση ειρηνευτικών συνομιλιών
«Η Ρωσία βλέπει το αληθινό σχέδιο της Δύσης, το οποίο είναι μια πολύμηνη παύση για να ξαναγεμίσει με όπλα τις αποθήκες της Ουκρανίας»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε την Πέμπτη ότι η Δύση «δοκιμάζει την ετοιμότητα της Μόσχας για να συμφωνήσει στους όρους της» όταν «αρχίζει φήμες» για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.
Όμως η Ρωσία βλέπει το αληθινό σχέδιο της Δύσης, το οποίο είναι μια πολύμηνη παύση για να ξαναγεμίσει με όπλα τις αποθήκες της Ουκρανίας, δήλωσε ο Lavrov στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματιάς τόνισε πως η Δύση επιμένει να εξετάζει τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelesnkyy ως τη μόνη βάση για τις διαπραγματεύσεις με προφανή στόχο να μην τις αφήσει ποτέ να πραγματοποιηθούν.
«Αυτό δεν συζητείται, είναι ένα καθαρό τελεσίγραφο. Κανένας με λογικό μυαλό δεν μπορεί να προωθήσει ένα τέτοιο τελεσίγραφο ως αδιαμφισβήτητη βάση διαπραγματεύσεων, εκτός εάν επιδιώξει να διακόψει και να αποτρέψει αυτές τις διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε.
Τέλος, ο Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε πως η Ρωσία είναι από καιρό έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά υπό τον όρο να ληφθούν υπόψιν τα συμφέροντά της, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας, και «τη νέα κατάσταση στο έδαφος», «τα συμφέροντα να αποτρέψει τη δημιουργία ενός εχθρικού ναζιστικού καθεστώτος στο τα σύνορα της Ρωσίας, η οποία διακήρυξε ανοιχτά τον στόχο της εξόντωσης όλων των Ρώσων στα εδάφη της Κριμαίας και της Νοβοροσίγια (Ντονμπάς).»

Προειδοποιήσεις για την Αρμενία

Όσον αφορά στα σχόλια Αρμένιων αξιωματούχων, οι οποίοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι δεν παρεμβαίνει για να περιορίσει τα πρόσφατα «αντιτρομοκρατικά μέτρα» του Αζερμπαϊτζάν στo Καραμπάχ, ο Lavrov ξεκαθάρισε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί που θέλουν να χάσουν τη Ρωσία και να βρουν νέους φίλους».
Μάλιστα, «έδειξε» συγκεκριμένους Αρμένιους πολιτικούς που μιλούν ευθέως για τέτοιες «ελπίδες» , καθώς ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν μίλησε πρόσφατα για την ανάγκη «να αντισταθμιστούν οι αποτυχημένες συμμαχίες στις οποίες βασιζόταν η Αρμενία και να διευρυνθεί ο κύκλος των εταίρων που θα διασφαλίσουν αυτή την ασφάλεια».
«Εάν βασίζονται στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει άμεσα από τις δηλώσεις πολλών εκπροσώπων της αρμενικής ηγεσίας, τότε μάλλον θα ήταν καλό για αυτούς να δουν την πρόσφατη ιστορία του πώς συμπεριφέρθηκαν οι ΗΠΑ σε αυτούς που προσπάθησαν να πάρουν υπό την προστασία τους. Προωθώντας τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα σε περιοχές του κόσμου μακριά από τις αμερικανικές ακτές. Η μοίρα όλων αυτών των ανθρώπων είναι πολύ, πολύ μίζερη» κατέληξε

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης