Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνει το ΝΑΤΟ – Έστειλε αεροσκάφη AWACS στη Λιθουανία

Κλιμακώνει το ΝΑΤΟ – Έστειλε αεροσκάφη AWACS στη Λιθουανία
Το ΝΑΤΟ δήλωσε νωρίτερα ότι θα αναπτύξει δύο αεροσκάφη AWACS στη Λιθουανία για να παρακολουθεί τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας κοντά στα σύνορα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου
Σχετικά Άρθρα
Τα αεροσκάφη επιτήρησης AWACS του ΝΑΤΟ έφτασαν στη Λιθουανία και είναι έτοιμα για αποστολές, ανέφερε η διοίκηση των λιθουανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Αναπτυγμένα για πρώτη φορά στην αεροπορική βάση Zokniai της Λιθουανίας, τα αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS θα ξεκινήσουν τις αποστολές τους άμεσα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, τα αεροπλάνα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου θα εκτελούν πτήσεις από την αεροπορική βάση της Λιθουανίας πάνω από τις χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Έφτασαν από την Τουρκία όπου βρίσκονταν σε παρόμοια αποστολή.
Ο αριθμός των αεροπλάνων αναγνώρισης στην αεροπορική βάση Zokniai δεν έχει αναφερθεί.
Περίπου 150 στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση για να υποστηρίξουν το αεροσκάφος.
Το ΝΑΤΟ δήλωσε νωρίτερα ότι θα αναπτύξει δύο αεροσκάφη AWACS στη Λιθουανία για να παρακολουθεί τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας κοντά στα σύνορα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.
Σύμφωνα με τη Συμμαχία, τα αεροσκάφη ανήκουν σε στόλο 14 αεροσκαφών παρακολούθησης που ανήκουν στο ΝΑΤΟ με έδρα το Geilenkirchen της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης