Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πρωτοφανής αύξηση των αμυντικών δαπανών για το 2024 – Είμαστε σε υβριδικό πόλεμο

Ρωσία: Πρωτοφανής αύξηση των αμυντικών δαπανών για το 2024 – Είμαστε σε υβριδικό πόλεμο
Οι ρωσικές στρατιωτικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 70% το 2024
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως μια μεγάλη μεγάλη αύξηση των ρωσικών αμυντικών δαπανών είναι «απολύτως απαραίτητη» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Όπως είπε η Ρωσία έχει εμπλακεί σε έναν «υβριδικό πόλεμο» που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Δύση, τη στιγμή που έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας έκανε γνωστό πως οι ρωσικές στρατιωτικές δαπάνες προβλέπεται να αυξηθούν κατά σχεδόν 70% το 2024, μια αύξηση που αν μη τι άλλο αποτυπώνει την αποφασιστικότητα της Μόσχας να συνεχίσει την στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία.

Πρωτοφανής αύξηση

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, οι αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 68% το 2024 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και θα φθάσουν τα 10,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (106 δισεκ. ευρώ).
Έτσι το ποσό που θα διατεθεί για την άμυνα θα αντιπροσωπεύει περίπου το 30% των συνολικών ομοσπονδιακών δαπανών το 2024 και το 6% του ΑΕΠ, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.
Ο προϋπολογισμός για την εσωτερική ασφάλεια θα φθάσει τα 3,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια (33 δισεκ. ευρώ) και θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 19% των ετήσιων ομοσπονδιακών δαπανών.

Προτεραιότητες

Οι προτεραιότητες αυτού του προϋπολογισμού είναι σαφείς: «η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας» και «η ενσωμάτωση των νέων περιφερειών» της Ουκρανίας που η Μόσχα προσάρτησε, αλλά επίσης «η κοινωνική αρωγή των πιο ευάλωτων κατηγοριών πολιτών», μερικούς μήνες από τις προεδρικές εκλογές που προβλέπονται για την άνοιξη του 2024.
Αντίθετα οι συνολικές δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος θα αντιπροσωπεύουν μόλις το ένα τρίτο του αμυντικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Συνολικά οι ομοσπονδιακές δαπάνες θα φθάσουν τα 36,661 τρισεκατομμύρια ρούβλια (359 δισεκ. ευρώ), κάνοντας ένα θεαματικό άλμα άνω του 20% σε σχέση με το 2023.
Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για το διάστημα 2024-2026 θα κατατεθεί αύριο, Παρασκευή 29/9, στη Δούμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης