Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Σε «ακραίο φόβο» οι αγορές – Μέρες κατάρρευσης της Silicon Valley Bank ζει η Wall Street

CNN: Σε «ακραίο φόβο» οι αγορές – Μέρες κατάρρευσης της Silicon Valley Bank ζει η Wall Street
Είναι ενδιαφέρον ότι η μόνη εισροή δείκτη που δεν έχει ένδειξη «φόβου» ή «ακραίου φόβου» ήταν η μέτρηση των περιθωρίων junk ομολόγων έναντι εκείνων επενδυτικής βαθμίδας
Οι Αμερικανοί επενδυτές βρίσκονται στη λαβή του «ακραίου φόβου» για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, σύμφωνα με τον ευρέως αναφερόμενο δείκτη «Fear and Greed» του CNN.
Ο δείκτης, ο οποίος χρησιμοποιεί αρκετά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου του δείκτη μεταβλητότητας Cboe VIX, ή του Vix, πιο γνωστό ως «μετρητής φόβου» της Wall Street, δείχνει επίπεδα «ακραίου φόβου» για πρώτη φορά από τις 15 Μαρτίου, όταν οι αγορές εξακολουθούσαν να κλονίζονται από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.
Ο Vix έφτασε έως το 18,70, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 25 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Εκτός από το Vix, ο μετρητής ενσωματώνει και άλλα σημεία δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μετοχών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης που διαπραγματεύονται σε υψηλά 52 εβδομάδων σε σύγκριση με τον αριθμό που διαπραγματεύεται σε χαμηλά 52 εβδομάδων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNN.
Η δραστηριότητα στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης ενσωματώνεται επίσης με τη μορφή της αναλογίας πώλησης, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1,07, επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.
Αυτό σηματοδοτεί ότι η ζήτηση για πωλήσεις, που αντιπροσωπεύουν ασφάλιση έναντι περαιτέρω ζημιών στο χρηματιστήριο, έχει ξεπεράσει τη ζήτηση για calls, που αντιπροσωπεύουν ένα στοίχημα ότι ένας χρηματιστηριακός δείκτης ή μια μεμονωμένη μετοχή θα ανέβει.
Τα δικαιώματα προαίρεσης παρέχουν στους κατόχους το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να αγοράσουν ή να πουλήσουν σε μια συμφωνημένη τιμή πριν από μια καθορισμένη ημερομηνία λήξης.
im-858908.png
Η εξαίρεση των ομολόγων

Είναι ενδιαφέρον ότι η μόνη εισροή δείκτη που δεν έχει ένδειξη «φόβου» ή «ακραίου φόβου» ήταν η μέτρηση των περιθωρίων junk ομολόγων έναντι εκείνων επενδυτικής βαθμίδας, τα οποία δεν έχουν υποχωρήσει πολύ παρά την ανοδική πορεία των μακροπρόθεσμων αποδόσεων του δημοσίου.
Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν από τότε που η Federal Reserve ανακοίνωσε τις προβλέψεις της την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες δείχνουν ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τον στόχο επιτοκίου αναφοράς πάνω από το 5% έως το 2024, περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι επενδυτές.
Οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων και η ενίσχυση του δολαρίου έχουν κατηγορηθεί από τους αναλυτές ότι προκαλούν πολλά από τα δεινά των μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης