Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα αρχικά κέρδη - Στο -0,40% ο DAX

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα αρχικά κέρδη - Στο -0,40% ο DAX
Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν άλμα στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο
(upd 2) Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα κέρδη των ενεργειακών μετοχών να περιορίζουν τις απώλειες, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τον πληθωρισμό στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Πιο αναλυτικά, λίγο πριν τις 12:00 (ώρα Ελλάδος):
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κινείται πτωτικά κατά 0,36% στις 15.161,98 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται στις 7.535,71 μονάδες με πτώση 0,76%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC υποχωρεί κατά 0,29% στις 7.051,18 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB βρίσκεται στις 27.930,32 μονάδες έπειτα από πτώση 0,29%
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,44% στις 444,95 μονάδες.

Οι ενεργειακές μετοχές περιόρισαν τις απώλειες στον STOXX 600 και σημείωσαν τελευταία άνοδο 0,9%, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν άλμα μετά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού που αύξησε τις ανησυχίες για τις περιορισμένες παγκόσμιες προμήθειες από τις περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ+.
Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία TotalEnergies σημείωσε υψηλό ρεκόρ, διαπραγματευόμενη 1,5% υψηλότερα μετά την ολοκλήρωση της πώλησης στην Petronas.
Η Ryanair σημείωσε πτώση 2,4% αφού η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά περικοπών στο χειμερινό της πρόγραμμα λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση των Boeing, αλλά πρόσθεσε ότι η πρόβλεψη για την κίνηση στο σύνολο του έτους δεν επηρεάζεται «μέχρι στιγμής».
Στην Ιταλία, η κυβέρνηση υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη φέτος και το επόμενο έτος και αύξησε τους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή από τη Γερμανία (στις 15:00 ώρα Ελλάδος), πριν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνης την Παρασκευή (29/9/2023).
«Οι προσδοκίες είναι ότι ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία θα επιβραδυνθεί από 6,4% σε 4,5%, γεγονός που, με τη σειρά του, είναι πιθανό να μεταφραστεί σε μια παρόμοια απότομη επιβράδυνση στα αυριανά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΕ», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην CMC Markets.
«Ο σημερινός γερμανικός flash CPI για τον Σεπτέμβριο θα μπορούσε κάλλιστα να ενισχύσει αυτή την αίσθηση ότι ίσως η ΕΚΤ θα μπορούσε να είχε ασκήσει λίγη περισσότερη υπομονή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Κυριάρχησαν οι πωλητές σήμερα 28/9 στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τον αντίκτυπο του υψηλότερου κόστους δανεισμού.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -1,48%, ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο +0,13%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -1,13%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +0,09% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,08%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης