Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινό μέτωπο Orban – Le Pen στις ευρωεκλογές: Ισχυρή απάντηση στον ιμπεριαλισμό και την οικονομική πολιτική της ΕΕ

Κοινό μέτωπο Orban – Le Pen στις ευρωεκλογές: Ισχυρή απάντηση στον ιμπεριαλισμό και την οικονομική πολιτική της ΕΕ
Οι δύο ηγέτες «έκαναν έναν απολογισμό της κατάστασης της δεξιάς που ενισχύεται στην Ευρώπη» κυρίως ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2024
Σχετικά Άρθρα
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μarine Le Pen έγινε δεκτή την Τετάρτη (27/9/2023) στη Βουδαπέστη από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban επιδεικνύοντας την ενότητά τους εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.
Οι δύο ηγέτες «έκαναν έναν απολογισμό της κατάστασης της δεξιάς που ενισχύεται στην Ευρώπη» κυρίως ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2024, έγραψε στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Zoltan Kovac.
Κάλεσαν «να δοθεί από κοινού μια ισχυρή απάντηση στις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες των Βρυξελλών, στις ασύνετες οικονομικές πολιτικές τους και στις φιλομεταναστευτικές πρωτοβουλίες τους».
Ο Εθνικός Συναγερμός (RN), το κόμμα της Marine Le Pen, δεν απάντησε στα αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου σε σχέση με τη συνάντηση αυτή.
Το ταξίδι της, το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί, πραγματοποιείται λίγο μετά μια παραμονή της στην Ιταλία, όπου πραγματοποίησε στα μέσα Σεπτεμβρίου μια μεγάλη συνάντηση με τον ηγέτη της ακροδεξιάς Matteo Salvini.
Τα ευρωπαϊκά εθνικά κόμματα - που είναι στην εξουσία στην Ιταλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία ή τη Φινλανδία - και σημειώνουν ισχυρή άνοδο στην Αυστρία ή την Ισπανία - αφήνουν να διαφανεί ότι θα υπάρξει μια μεγάλη ομάδα ευρωβουλευτών από τον εν λόγω πολιτικό χώρο στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο
Οι υποστηρικτές του Ούγγρου ηγέτη είχαν αποχωρήσει το 2021 από την ομάδα του δεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να προσχωρήσουν σε άλλη παράταξη αλλά περιλαμβάνονται στους μη εγγεγραμμένους βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης