Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική επίθεση στη Hillary Clinton: Ανοησίες και διαστροφή τα περί ευθύνης Putin για την επέκταση του ΝΑΤΟ

Ρωσική επίθεση στη Hillary Clinton: Ανοησίες και διαστροφή τα περί ευθύνης Putin για την επέκταση του ΝΑΤΟ
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton μπήκε σε έμμεση συζήτηση με τον Vladimir Putin, κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο για την επέκταση του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Οι ισχυρισμοί της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ευθύνεται για την επέκταση του ΝΑΤΟ είναι «πλήρη ανοησία και διαστροφή», τόνισε ο Leonid Slutsky, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας.
Μιλώντας στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε εκδήλωση για τη φιλοτέχνηση του πορτρέτου της , η Clinton «απευθυνόμενη» στον Ρώσο πρόεδρο: Vladimir το έφερες μόνος σου το ΝΑΤΟ (σ.σ. στη Ρωσία).
«Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton μπήκε σε έμμεση συζήτηση με τον Vladimir Putin, κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο για την επέκταση του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι πλήρης ανοησία και διαστροφή», έγραψε ο Slutsky στο κανάλι του στο Telegram.
«Οι ΗΠΑ είναι αυτές που είναι ένοχες για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και, κατά συνέπεια, για τη δημιουργία της σημερινής παγκόσμιας κρίσης ασφάλειας», είπε, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ James Baker «στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου δεσμεύθηκε ότι η συμμαχία «δεν θα μετακινηθεί ούτε μια ίντσα» ανατολικά από τα σύνορά της του 1990».
Ο Slutsky το περιέγραψε ως «σκόπιμη πολιτική» για τη διατήρηση του μονοπολικού κόσμου που ηγείται η Ουάσιγκτον και τον περιορισμό της Ρωσίας.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ο κύριος ιδεολόγος της προσέλκυσης νέων μελών στη συμμαχία, καθώς και όλων των επιθετικών εκστρατειών του ΝΑΤΟ.
Με τον ίδιο τρόπο (λέγοντας όλο και περισσότερα ψέματα) η Clinton μπορεί να κατηγορήσει τους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης
Αλλά αυτό δεν κάνει την ενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες εξάγουν τη «δημοκρατία» σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και διαλύει καθεστώτα που δεν τους αρέσουν, να φαίνεται μικρότερη», πιστεύει ο Slutsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης