Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Εντός του 2024 η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία

Ολλανδία: Εντός του 2024 η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία
«Είναι ένα εξαιρετικό οπλικό σύστημα γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να το πάρουν» τόνισε ο Υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας
Η Ολλανδία σχεδιάζει να παραδώσει τα πρώτα της μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία κάποια στιγμή το 2024, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Άμυνας της χώρας, Kajsa Ollongren.
Προτού παραδοθούν τα αεριωθούμενα αεροσκάφη, οι πιλότοι, το πλήρωμα και οι τεχνικοί πρέπει όλοι να εκπαιδευτούν να πετούν και να πολεμούν στα τζετ, είπε η Ollongren κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο MSNBC.
Δεν έδωσε ακριβή απάντηση για το πόσο θα διαρκέσει η εκπαίδευση, αλλά υπολόγισε ότι θα ήταν μεταξύ έξι και οκτώ μηνών.
«Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο», διευκρίνισε η επικεφαλής της ολλανδικής Άμυνας.

δαςδςαςδα.JPG

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλνουμε, όχι μόνο στο Κίεβο αλλά και στη Μόσχα και το Κρεμλίνο. Δηλαδή: Είμαστε εκεί», συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται πως η Ολλανδία, η Δανία και η Νορβηγία ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη F-16, μετά από έγκριση από τις ΗΠΑ που επιτρέπουν την επαίδευση των ουκρανών πιλότων.
Η κίνηση χαιρετίστηκε από τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy, ο οποίος πέρασε μήνες, πιέζοντας τη Δύση να παράσχει στις δυνάμεις του σύγχρονα τζετ για να αποκρούσει την εισβολή πλήρους κλίμακας της Μόσχας.
Όσο για το οπλοστάσιο των ίδιων των Ολλανδών, η Ollongren έκανε γνωστό ότι η Ολλανδία μεταβαίνει στα F-35, γι' αυτό και είναι τελικά σε θέση να δώσει στην Ουκρανία τα F-16. Και ενώ τα F-16 από μόνα τους δεν θα «κάνουν την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο», θα βοηθήσουν την αεράμυνα της Ουκρανίας.
«Είναι ένα εξαιρετικό οπλικό σύστημα», υπογράμμισε «γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να το πάρουν».
Η Ollengren είπε επίσης ότι ένα εκπαιδευτικό κέντρο για πιλότους θα πρέπει να λειτουργήσει στη Ρουμανία «το συντομότερο δυνατό».
Από τη μεριά της, η Δανία άρχισε να εκπαιδεύει οκτώ Ουκρανούς πιλότους για να πετούν τα αεροσκάφη τον Αύγουστο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι η εκπαίδευση για Ουκρανούς πιλότους θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αφού οι πιλότοι λάβουν εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης