Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Τα δυτικά όπλα έχουν γυρίσει Boomerang για την Ουκρανία, αντί να την ενισχύσουν την οδηγούν στην καταστροφή

WSJ: Τα δυτικά όπλα έχουν γυρίσει Boomerang για την Ουκρανία, αντί να την ενισχύσουν την οδηγούν στην καταστροφή
Ενώ οι άνδρες του πυροβολικού της Ουκρανίας έλαβαν εκπαίδευση πέντε εβδομάδων σε γερμανικό οβιδοβόλο, οι Γερμανοί χειριστές συνήθως εκπαιδεύονται για τέσσερις μήνες
Σχετικά Άρθρα
Boomerang έχει γυρίσει για την Ουκρανία η προμήθεια των δυτικών όπλων αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).
Όπως σημειώνει, η Δύση δεν αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών σε ξένο στρατιωτικό εξοπλισμό, γεγονός που έχει κάνει τη χρήση του λιγότερο αποτελεσματική και έχει οδηγήσει σε θανάσιμα προβλήματα.
Ο ουκρανικός στρατός αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι η συνεχής χρήση δυτικών όπλων, όπως του οβιδοβόλου Panzerhaubitze, που κατασκευάστηκε από τη γερμανική Rheinmetall, έχει οδηγήσει σε...θανάσιμα προβλήματα.
Στρατιωτικοί αναλυτές είπαν στην εφημερίδα ότι «δεν δόθηκε αρκετός χρόνος για την εκπαίδευση Ουκρανών χειριστών στη βιασύνη να τους επαναφέρουν στο πεδίο της μάχης».
Ενώ οι άνδρες του πυροβολικού της Ουκρανίας έλαβαν εκπαίδευση πέντε εβδομάδων στο γερμανικό οβιδοβόλο, οι Γερμανοί χειριστές συνήθως εκπαιδεύονται για τέσσερις μήνες, υποστηρίζει η WSJ.
Λιγότερο από το 70% των οβίδων της Ουκρανίας που δόθηκαν από ξένες χώρες είναι επιχειρησιακές, δήλωσε στη WSJ ο Sergey Baranov, επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πυραυλικών στρατευμάτων και πυροβολικού και μη επανδρωμένων συστημάτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή 17 διαφορετικούς τύπους δυτικών και σοβιετικών οβίδων.
Επίσης, η Ουκρανία χρησιμοποιεί αμερικανικά M109, Πολωνικά Krab και Σλοβακικά Zuzana 2, ανέφερε η WSJ.

Η αντεπίθεση πνίγηκε στο αίμα

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν ανεπιτυχείς προσπάθειες αντεπίθεσης από τις 4 Ιουνίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι, από τότε, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν πάνω από 71.500 στρατιώτες, 543 άρματα μάχης και σχεδόν 18.000 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία την Τρίτη (26/9/2023) που δείχνουν ότι η Ουκρανία είχε περισσότερες από 17.000 απώλειες μόνο αυτόν τον μήνα και ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει αποφέρει απτά αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης