Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό περιορισμό ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande

Υπό περιορισμό ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande
Δεν είναι σαφές γιατί ο Χούι βρίσκεται υπό «οικιακή επιτήρηση»
Υπό περιορισμό τέθηκε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande Χούι Κα Γιαν, ανέφερε το Bloomberg News την Τετάρτη.
Επικαλούμενη άτομα με γνώση του θέματος, το πρακτορείο σχολίασε ότι ο Χούι, ο οποίος ίδρυσε την Evergrande το 1996 στη νότια πόλη Γκουάνγκτζου, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία νωρίτερα αυτό το μήνα, και είναι υπό περιορισμένο «σε καθορισμένη τοποθεσία».
Δεν είναι σαφές γιατί ο Χούι βρίσκεται υπό «οικιακή επιτήρηση», ένα είδος αστυνομικής δράσης που υπολείπεται της επίσημης κράτησης ή σύλληψης και δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι ιδρυτής της Evergrande θα κατηγορηθεί για κάποιο έγκλημα ή αδίκημα. Ωστόσο, το μέτρο σημαίνει ότι δεν μπορεί να φύγει από την τοποθεσία, να συναντηθεί ή να επικοινωνήσει με άλλους χωρίς έγκριση, βάσει του νόμου περί ποινικής δικονομίας της Κίνας. Τα διαβατήρια και τα δελτία ταυτότητας παραδίδονται σε αυτή την περίπτωση στην αστυνομία, ωστόσο η διαδικασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους έξι μήνες, σύμφωνα με το νόμο.
Η Evergrande είναι ο πιο χρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο, με συνολικές υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας άνευ προηγουμένου κρίσης ρευστότητας στον κλάδο ακινήτων της Κίνας, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 1/4 της οικονομίας της. Η αστυνομία του Γκουανγκντόνγκ και η Evergrande δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης