Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεικτά πρόσημα στη Wall, με τον επενδυτικό «φόβο» να επιστρέφει – Στο -0,2% ο Dow, o Nasdaq +0,22%

Mεικτά πρόσημα στη Wall, με τον επενδυτικό «φόβο» να επιστρέφει – Στο -0,2% ο Dow, o Nasdaq +0,22%
Mεικτά πρόσημα στη Wall Street…
Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με τον φόβο να επιστρέφει στη Wall Street... λόγω Fed.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow σημείωσε πτώση -0,20% στις 33.550 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,02% στις 4.274 μον. και ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται +0,22% στις 13.092 μον.
φσδασδφασδφασφδαφσαδσφδ.JPG
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξήθηκε εκ νέου, στο 4,614% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 5,12%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «άλμα» 3,7% στα 93,77 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό 6,5 μηνών στα 1.894 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0514 δολ.

«Οι καταναλωτές ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τον αντίκτυπο του υψηλότερου κόστους δανεισμού.
Αυτό επηρέασε επίσης τις δραστηριότητες της στεγαστικής αγοράς καθώς τα επιτόκια είναι υψηλότερα» δήλωσε ο αναλυτής Rob Haworth, ανώτερο στέλεχος της U.S. Bank Asset Management στο CNBC.
Την ίδια στιγμή, αβέβαιος δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neil Kashkari, για το εάν η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει αρκετά τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
Ο τραπεζίτης δήλωσε στο CNBC ότι το ουδέτερο επιτόκιο ή αυτό που ούτε εμποδίζει την οικονομία ούτε την τονώνει, μπορεί να έχει μετακινηθεί υψηλότερα.
«Δεν ξέρω», είπε όταν ρωτήθηκε εάν το τρέχον εύρος στόχου για το επιτόκιο του 5,25%-5,5% είναι «αρκετά περιοριστικό» για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο 2% της Fed.
«Είναι πιθανό, δεδομένης της δυναμικής του ανοίγματος της οικονομίας, το ουδέτερο επιτόκιο να έχει αυξηθεί».

Στην οικονομία, οι παραγγελίες μη αμυντικών κεφαλαιουχικών αγαθών, χωρίς τα αεροσκάφη - μια μέτρηση που δείχνει σε γενικές γραμμές την πορεία των δαπανών σε εξοπλισμό από τις επιχειρήσεις - αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Αύγουστο.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για μείωση 0,5% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, με τις παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών να παραμένουν αμετάβλητες.
Το υπουργείο αναθεώρησε παράλληλα τα στοιχεία του Ιουλίου χαμηλότερα, ανακοινώνοντας ότι οι παραγγελίες κατρακύλησαν 5,6% αντί για 5,2% όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά γύρισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αρχική προσπάθεια να αντιδράσουν, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τα αξιολογούν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την υγειά της παγκόσμιας οικονομίας.
Συγκεκριμένα, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραψε απώλειες 0,25% στις 15.217 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE διαμορφώθηκε στις 7.593 μονάδες με πτώση 0,43%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC σημείωσε οριακές μεταβολές στις 7.071 μονάδες, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,31% στις 28.012 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,19% στις 446 μονάδες.
8_38.JPG
Η μετοχή της H&M σημείωσε πτώση 1,0% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις κατέγραψαν βουτιά τον Σεπτέμβριο, με τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία λιανικής πώλησης ενδυμάτων να ανακοινώνει ελαφρώς καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση στα τριμηνιαία κέρδη χάρη στην περικοπή δαπανών.
Στις ΗΠΑ και οι τρεις σημαντικότεροι δείκτες κατέγραψαν απώλειες την Τρίτη (26/9/2023), καθώς τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες, πυροδοτώντας την ανησυχία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης