Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη έγινε με τη βοήθεια Αμερικάνων, Βρετανών

Ρωσία: Η ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη έγινε με τη βοήθεια Αμερικάνων, Βρετανών
Στόχος τους να κρύψουν την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανών λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Η πυραυλική επίθεση των Ουκρανών στη Σεβαστούπολη, στην έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έγινε με τη βοήθεια των Αμερικάνων και των Βρετανών υποστήριξε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
««Στις 22 Σεπτεμβρίου, η Σεβαστούπολη δέχθηκε ξανά επίθεση.
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτή η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη με χρήση δυτικών μέσων πληροφοριών, δορυφορικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, αεροσκάφη αναγνώρισης και πραγματοποιήθηκε με υποκίνηση και σε στενό συντονισμό με τις Αμερικανικές και Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών» υποστήριξε η Zakharova.
«Ο προφανής στόχος τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών είναι να αποσπάσουν την προσοχή από τις αποτυχημένες προσπάθειες αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, να εκφοβίσουν τον κόσμο και να σπείρουν τον πανικό στην κοινωνία μας» είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, τονίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν.
Η πυραυλική επίθεση είχε ως στόχο της την έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής σκοτώθηκε ο ναύαρχος και διοικητής του στόλου Victor Sokolov και άλλοι 33 Ρώσοι αξιωματικοί.
Τους ισχυρισμούς αυτούς διαψεύδει η Ρωσία – μάλιστα ο Sokolov εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μέσω βιντεοδιάσκεψης -, η οποία κάνει λόγο για έναν αγνοούμενο Ρώσο στρατιωτικό.
Από την επίθεση, αναφέρθηκαν ζημιές σε τζάμια δέκα κτηρίων στο κέντρο της πόλης, αλλά όχι τραυματισμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης