Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν, σκοτώνονται κατά χιλιάδες και καταστρέφουν τα δυτικά όπλα

Γιατί οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν, σκοτώνονται κατά χιλιάδες και καταστρέφουν τα δυτικά όπλα
Δεν είναι επαρκής η εκπαίδευση τους
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση δεν έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο στην εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών για το πώς πρέπει να χειρίζονται τα δυτικά όπλα, γεγονός που έχει ως συνέπεια η χρήση του στρατιωτικού αυτού εξοπλισμού να μην είναι η ενδεδειγμένη και άρα είτε να μην αποδίδουν σωστά είτε να έχουν συνεχώς βλάβες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη μαχητική ικανότητα αλλά και για την επιβίωση των Ουκρανών.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ως παράδειγμα τα οβιδοβόλα Panzerhaubitze που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall.
Όπως επισημαίνεται, αυτά καταστρέφονται λόγω της συνεχούς χρήσης τους.

Αντί για 4 μήνες, 5 εβδομάδες

«Στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι βλάβες αυτές θα μπορούσαν να είναι συνέπεια του γεγονότος ότι πολύ λίγος χρόνος δαπανήθηκε για την εκπαίδευση των Ουκρανών σε αυτά τα πυροβόλα όπλα, πριν τους σταλούν στο πεδίο της μάχης».
Η WSJ διευκρινίζει ότι η εκπαίδευση των στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) στον χειρισμό των οβιδοβόλων διήρκεσε μόνο πέντε εβδομάδες, ενώ οι Γερμανοί στρατιώτες συνήθως εκπαιδεύονται για τουλάχιστον τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Συστημάτων Απεργίας Μάχης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Sergei Baranov, ο ουκρανικός στρατός μπορεί να χειριστεί ταυτόχρονα λιγότερο από το 70% των οβίδων που προμηθεύεται από τη Δύση.

Οι οβίδες

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή 17 τύπους οβίδων δυτικής και σοβιετικής παραγωγής.
Αυτά περιλαμβάνουν περίπου 200 οβίδες M777 που στάλθηκαν από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, περίπου 72 οβίδες L119 που στάλθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, 38 γαλλικές αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού Caesar, 30 βρετανικά AS-90 και περίπου 22 γερμανικά Panzerhaubitze.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν επίσης αμερικανικά οβιδοβόλα M109, Πολωνικά Krab και Σλοβακικά Zuzana 2.
Παρά τις τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών από τη Δύση, οι Ουκρανοί δεν έχουν να επιδείξουν καμία σημαντική στρατιωτική επιτυχία στο πεδίο της μάχης.
Αντιθέτως, από τις 4 Ιουνίου, όταν και άρχισε η αντεπίθεση τους έχουν χάσει πάνω από 83.000 στρατιώτες και τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης