Τελευταία Νέα
Διεθνή

Global Times: Το εμπάργκο σιτηρών και η έλλειψη όπλων οδηγούν σε διχασμό στην Ευρώπη

Global Times: Το εμπάργκο σιτηρών και η έλλειψη όπλων οδηγούν σε διχασμό στην Ευρώπη
«Η διάσπαση σχετικά με την υποστήριξη προς την Ουκρανία έχει ήδη συμβεί ανοιχτά», είπε ο Κινέζος αναλυτής
Οι ουκρανικές προμήθειες σιτηρών και η εξάντληση του οπλοστασίου μικρών χωρών έχουν διχάζουν την Ευρώπη σχετικά με την υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε στους Global Times ο Zhang Hong, ειδικός από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.
«Η διάσπαση σχετικά με την υποστήριξη προς την Ουκρανία έχει ήδη συμβεί ανοιχτά», είπε ο Κινέζος αναλυτής.
Ο Zhang Hong σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι δυσαρεστημένες με την απεριόριστη προσφορά ουκρανικών σιτηρών στις αγορές τους και τη μείωση των δικών τους στρατιωτικών αποθεμάτων.
«Οι μικρές ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν πλέον αρκετά όπλα για να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Αυτό σημαίνει ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες πολλών ευρωπαϊκών κρατών είναι ήδη στα όριά τους λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», κατέληξε ο ειδικός.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να επεκτείνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων στις παραμεθόριες χώρες της ΕΕ.
Σε απάντηση, οι αρχές της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν μονομερώς την απαγόρευση.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki τόνισε ότι η χώρα σταμάτησε να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία.
Ο αρχηγός της σλοβακικής αντιπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Fiko, τόνισε επίσης την αξιοθρήνητη κατάσταση του στρατού λόγω της υποστήριξής προς την Ουκρανία και υποσχέθηκε να το τερματίσει εάν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης