Τελευταία Νέα
Διεθνή

El País: Ο Zelensky φοβάται μια διάσπαση στην Ουκρανία σύμφωνα με το κορεατικό σενάριο

El País: Ο Zelensky φοβάται μια διάσπαση στην Ουκρανία σύμφωνα με το κορεατικό σενάριο
"Το φάντασμα του Ψυχρού Πολέμου εμφανίστηκε στην πολιτική συζήτηση για το μέλλον της Ουκρανίας: υπάρχει φόβος ότι η χώρα θα χωριστεί σε δύο μέρη", αναφέρει η El País
Η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει μια διάσπαση σύμφωνα με το κορεατικό σενάριο, γράφει ο αρθρογράφος της γαλλικής εφημερίδας El País, Christian Segura.
«Η Ουκρανία φοβάται ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει στη διαίρεση της χώρας, όπως συνέβη στην κορεατική χερσόνησο. Το φάντασμα του Ψυχρού Πολέμου εμφανίστηκε στην πολιτική συζήτηση για το μέλλον της Ουκρανίας: υπάρχει φόβος ότι η χώρα θα χωριστεί σε δύο μέρη», αναφέρει η El País.
Πολλοί πολιτικοί και αναλυτές μίλησαν για την πιθανότητα ενός κορεατικού σεναρίου για την Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας Alexey Danilov είπε ότι «προσφέρεται στην Ουκρανία μια επιλογή με βάση το κορεατικό μοντέλο».
Η Βόρειος και Νότιος Κορέα βρίσκονται τεχνικά σε πόλεμο επειδή ο πόλεμος της Κορέας το 1950-1953 έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης.
Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη εκτείνεται κατά μήκος του 38ου παραλλήλου, χωρίζοντας τη χερσόνησο σε δύο περίπου ίσα μέρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης