Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Oι ΗΠΑ δημιουργούν ένα ιδιότυπο Κουρδικό κράτος στην Συρία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Oι ΗΠΑ δημιουργούν ένα ιδιότυπο Κουρδικό κράτος στην Συρία
Οι ΗΠΑ «διακινούν λαθραία το συριακό πετρέλαιο και το Συριακά σιτηρά» σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ «δημιουργούν ένα κουρδικό οιονεί κράτος» στη Συρία.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο ρώσος ΥΠΕΞ γνωστοποίησε πως ενημέρωσε τον Τυνήσιο ομόλογό του, Nabil Ammar, σε συνάντηση την Τρίτη «για το έργο που επιτελούν η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν» στο πλαίσιο του σχήματος της Αστάνα για την προώθηση του Συριακού ζητήματος.
«Τονίσαμε τα συνεχιζόμενα σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας λόγω των συνολικών παράνομων δυτικών κυρώσεων, καθώς και επειδή οι ΗΠΑ, δημιουργώντας ένα κουρδικό οιονεί κράτος στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, διακινούν λαθραία το συριακό πετρέλαιο και το Συριακά σιτηρά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο Lavrov ενημέρωσε ότι συζήτησε την παλαιστινιο-ισραηλινή διευθέτηση με τον Ammar και έδειξε ότι χωρίς να βρεθεί λύση στη σύγκρουση, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί «μακροπρόθεσμη βελτίωση της κατάστασης σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής».
«Η Μόσχα θέλει να ενισχύσει τους δεσμούς με την Τύνιδα, μεταξύ άλλων μέσω της επέκτασης των οικονομικών δεσμών» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σημειώνοντας ότι οι διμερείς συναλλαγές προσέγγισαν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
"Έχουμε επικεντρωθεί ξεχωριστά στις προοπτικές οργάνωσης αγορών ρωσικών σιτηρών. Η πρώτη παρτίδα έχει ήδη παραδοθεί στην Τυνησία", διευκρίνισε σχετικά.
Από την πλευρά του, ο Ammar χαρακτήρισε τη Ρωσία «σημαντικό εταίρο» και σημείωσε ότι οι δύο χώρες διατηρούσαν πάντα ένα καλό επίπεδο σχέσεων.
«Συνεργαζόμαστε σε διαφορετικούς τομείς και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις ή εμπόδια για να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης