Τελευταία Νέα
Διεθνή

Simkus (ΕΚΤ): Nα αρχίσει η συζήτηση για αλλαγές στο PEPP

Simkus (ΕΚΤ): Nα αρχίσει η συζήτηση για αλλαγές στο PEPP
Aναφορικά με τις μειώσεις επιτοκίων, απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι «δεν θα βιαζόμενουν να τις ορίσω για το επόμενο καλοκαίρι, είπε ο Λιθουανός κεντρικός τραπεζίτης Gediminas Simkus
Να αρχίσουν οι συζητήσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αγοράς ομολόγων PEPP κάλεσε το μέλος του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης, Gediminas Simkus.
«Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε για το πρόγραμμα όσο το δυνατόν νωρίτερο», τόνισε ο Λιθουανός κεντρικός τραπεζίτης. «Εχουμε ένα περιβάλλον που έχει αλλάξει ριζικά από τότε που πάρθηκε η απόφαση για τερματισμό των επανεπενδύσεων στο τέλος του 2024», πρόσθεσε.
«Κάθε απόφαση για το PEPP πρέπει να μελετηθεί σωστά πριν γίνει πράξη», επισήμανε ο Simkus, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε τώρα».
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, η νομισματική πολιτική μας οδηγεί σε επιστροφή του πληθωρισμού στο 2% προς το τέλος του 2025», δήλωσε.
Τέλος, αναφορικά με τις μειώσεις επιτοκίων, απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι «δεν θα βιαζόμενουν να τις ορίσω για το επόμενο καλοκαίρι – θα δούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης