Τελευταία Νέα
Διεθνή

To καλπάζον δολάριο έστειλε τον χρυσό κάτω από τα 1.920 δολάρια

To καλπάζον δολάριο έστειλε τον χρυσό κάτω από τα 1.920 δολάρια
Νέα πτώση στον χρυσό
Σχετικά Άρθρα
Αρνητικό σερί «χτίζει» ο χρυσός καθώς έκλεισε πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ είχαν προηγηθεί και οι συνολικές οριακές απώλειες της περασμένης εβδομάδας που έβαλαν τέλος στην ανάκαμψη του πολύτιμου μετάλλου.
Ο κύριος λόγος είναι η ραγδαία άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ, απόρροια των εκτιμήσεων για αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πριν από το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσίευσε η Federal Reserve στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της την περασμένη εβδομάδα (όταν διατήρησε τα επιτόκια στο τρέχον εύρος του 5,25% - 5,5%), η εν λόγω τελική αύξηση, εάν πραγματοποιηθεί, θα γίνει στον τρέχοντα κύκλο, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο 12 επιτοκιακών αυξήσεων από τότε που ξεκίνησε η νομισματική σύσφιξη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2022.
Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης ICE US Dollar Index (μία ενιαία τιμή για το δολάριο έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων), πλέον έχει ξεπεράσει και τις 106 μονάδες, καθιστώντας τον χρυσό ακριβό για τους επενδυτές και πιο ελκυστικά τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 0,9% και έκλεισε στα 1.919,80 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης