Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ χρειάζονται την συγκατάθεση του Αζερμπαϊτζάν για να εμπλακούν στο Nagorno - Karabakh

Ρωσία: Οι ΗΠΑ χρειάζονται την συγκατάθεση του Αζερμπαϊτζάν για να εμπλακούν στο Nagorno - Karabakh
Την πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ στο Nagorno - Karabakh σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα (26/9) ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν προηγούμενη έγκριση από το Αζερμπαϊτζάν για να στείλουν αποστολή στην περιοχή του Καραμπάχ.
Ειδικότερα, σχολιάζοντας την πρόταση των ΗΠΑ για ίδρυση αποστολής παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Καραμπάχ, ο Πεσκόφ είπε σε καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στη Μόσχα ότι «οποιαδήποτε αποστολή (στο έδαφος του Καραμπάχ) μπορεί να υπάρξει μόνο με τη συγκατάθεση της πλευράς του Αζερμπαϊτζάν».
Όσο για τη Ρωσία, συνεχίζει τις επαφές με όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του αρμενικού πληθυσμού του Καραμπάχ, πρόσθεσε με νόημα.
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι το επίπεδο της εμπλοκής της Ρωσίας και των ΗΠΑ στις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο Καραμπάχ δεν μπορεί να συγκριθεί.
«Γνωρίζετε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι ειρηνευτικές δυνάμεις μας σύμφωνα με την υπάρχουσα εντολή, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε», εξήγησε.
Παράλληλα, ερωτηεθίς για δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε επιστολή στον Αρμένιο Πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν καλώντας τον να ενισχύσει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της ενέργειας, τόνισε πως «σχεδόν τίποτα μπορεί να συγκριθεί με το βάθος σύνδεσης που έχει η Αρμενία με τη ρωσική οικονομία.»
Σχετικά με μια επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εσωτερικών Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ στην Αρμενία τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα διεθνών επαφών που συντάχθηκε και εγκρίθηκε εδώ και πολύ καιρό.
«Πρόκειται για προγραμματισμένη επίσκεψη, είναι απολύτως φυσιολογικό να πραγματοποιήθηκε και είναι απολύτως φυσιολογικό ο υπουργός Εσωτερικών, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη επίσκεψη, να θίγει επίκαιρα θέματα», τόνισε.
Σημειώνεται πως ο Κοκόλτσεφ έφτασε στο Ερεβάν στις 25 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου του Αρμενικού Υπουργείου Εσωτερικών.
Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης