Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόνη ένα ακόμη ουκρανικό MiG-29: Έπεσε λεία του ρωσικού αεροσκάφους - καμικάζι Lancet 3 - Εικόνες επανάστασης από το μέλλον

Σκόνη ένα ακόμη ουκρανικό MiG-29: Έπεσε λεία του ρωσικού αεροσκάφους - καμικάζι Lancet 3 - Εικόνες επανάστασης από το μέλλον
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα μαχητικό MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας (UAF) κοντά στο αεροδρόμιο Dolgintsevo στην περιοχή Dnepropetrovsk
Περίπου μια εβδομάδα αφότου ένα ρωσικό πυρομαχικό Lancet-3 κατέστρεψε ένα σταθμευμένο μαχητικό της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας (UAF), ένα άλλο αεροσκάφος MiG-29 χτυπήθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και, κατά σύμπτωση, στην ίδια περιοχή όπου βρίσκονται οι αεροπορικές βάσεις UAF.
Οι επιθέσεις αποτελούν μια άλλη στιγμή ορόσημο για τον πόλεμο με drone γενικά και τα ρωσικά και ιρανικά UAV καμικάζι, όπως το Lancet και το Shahed-136 ειδικότερα, που επαναπροσδιορίζουν με πυγμή τον πόλεμο σε πολλά στάδια του πολέμου.

Άλλο ένα MiG-29 χτυπήθηκε από ένα Lancet-3

Το πιο πρόσφατο περιστατικό δείχνει ένα βίντεο θερμικής απεικόνισης από ένα drone, πιθανώς ένα Sirius ISR, το οποίο μπαίνει και χτυπά ένα σταθμευμένο αεροσκάφος στο έδαφος.
Ακολουθεί μεγάλη έκρηξη. Πολλές ομάδες επικοινωνίας στο Telegram ισχυρίστηκαν ότι αυτό ήταν ένα Lancet-3 που χτυπούσε ένα MiG-29.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (RuMoD) επιβεβαίωσε αργότερα το περιστατικό.
«Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα μαχητικό MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας (UAF) κοντά στο αεροδρόμιο Dolgintsevo στην περιοχή Dnepropetrovsk. 
Άλλες αναρτήσεις στο Telegram υποστήριξαν ότι η επίθεση έλαβε χώρα τη νύχτα και γυρίστηκε από ένα τετρακόπτερο. Αλλά αυτές οι λεπτομέρειες δεν μπόρεσαν να επιβεβαιωθούν από τους Eurasian Times.

Γιατί η Ουκρανία δεν μετέφερε αεροσκάφη;

Το τελευταίο χτύπημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Dolgintsevo, το οποίο οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι Ουκρανοί μπορεί να μετακινήσουν τα μαχητικά τους βαθύτερα στη δυτική ή κεντρική Ουκρανία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεδομένου ότι η βάση ήταν 65 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή, η νέα παραλλαγή Lancet-3 που, σύμφωνα με αναφορές, είχε αυξημένη εμβέλεια από την αρχική εμβέλεια των 40 χιλιομέτρων, θα απαιτούσε μια τέτοια κίνηση.
Το γιατί δεν συνέβη αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Ούτε είναι γνωστό εάν η αεροπορική βάση της δεύτερης επίθεσης είναι το πραγματικό αεροδρόμιο Dolgintsevo από την τελευταία επίθεση. Το RuMoD, ωστόσο, ήταν σαφές ότι η τοποθεσία είναι «κοντά» στο αεροδρόμιο Dolgintsevo, υπονοώντας ότι υπάρχουν δύο αεροπορικές βάσεις UAF στο Dolgintsevo.

Drone Vs αεροσκάφη: Θα μπορούσε να είναι το μέλλον;

Προηγούμενα περιστατικά με UAV που χτυπούσαν αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να καταρρίψουν ή να τα χτυπήσουν στο έδαφος, περιλαμβάνουν το πρώτο στο είδος του περιστατικό στις 19 Σεπτεμβρίου στην άσφαλτο της αεροπορικής βάσης Dolgintsevo κοντά στο Kryvyi Rih (περιοχή Dnepropetrovsk) .
Το βίντεο έδειξε εν συντομία πλάνα από τη μύτη CCD κάμερα του Lancet να πλησιάζει το σταθμευμένο MiG-29 από μια εξωτερική γωνία. Στη συνέχεια, ένα drone καταγράφει το υπόλοιπο χτύπημα, όπου το UAV προσκρούει στην μπροστινή δεξιά πλευρά του αεροσκάφους, δίπλα στη μύτη και στην περιοχή του πιλοτηρίου.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης