Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεταναστευτικό: «Πριν από ογδόντα χρόνια η Γερμανία χρησιμοποιούσε τον στρατό, σήμερα μετανάστες» καταγγέλλει η Lega

Mεταναστευτικό: «Πριν από ογδόντα χρόνια η Γερμανία χρησιμοποιούσε τον στρατό, σήμερα μετανάστες» καταγγέλλει η Lega
Η Lega του Βορρά κατηγορεί τη Γερμανία ότι χρηματοδοτεί την "εισβολή" παράνομων μεταναστών για να αποσταθεροποιήσει κυβερνήσεις
Με δηλώσεις του στην υπόθεση που αφορά τη χρηματοδότηση, από μέρους της Γερμανίας, ΜΚΟ και οργανώσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, με επιχειρήσεις βοήθειας των μεταναστών στη θάλασσα και την ξηρά, αναφέρθηκε ο δεύτερος γραμματέας της Lega, Andrea Kripa.
Πιο αναλυτικά, ανεβάζοντας τους τόνους, ο Kripa δήλωσε: «οι Γερμανοί προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις μέσω των ΜΚΟ για να μας γεμίσουν παράνομους μετανάστες και να μειώσουν τη δημοτικότητα που εξασφάλισε η κυβέρνησή μας από τους πολίτες».
Παράλληλα, πρόσθεσε: «πριν από ογδόντα χρόνια η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να εισβάλει στις άλλες χώρες με τον στρατό, αλλά δεν τα κατάφερε.
Τώρα χρηματοδοτούν την εισβολή των παράνομων μεταναστών, για να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις που δεν αρέσουν στους σοσιαλδημοκράτες».
Υπενθυμίζεται ότι και ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Matteo Salvini, τις τελευταίες ημέρες τάχθηκε υπέρ της χρήσης ιταλικών στρατιωτικών πλοίων, με στόχο να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Lampedusa.

Συνάντηση με Macron και στο βάθος Scholz...

Στο μεταξύ, τετ α τετ συνάντηση, με επίκεντρο το Μεταναστευτικό, είχε Palazzo Chigi η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni με τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, ο οποίος προηγουμένως είχε παρέστη στην κηδεία του πρώην Ιταλού ομολόγου Giorgio Napolitano.
Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και είκοσι λεπτά και στο τέλος o Μacron έκανε λόγο για «μακροχρόνια και εγκάρδια σχέση».
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα κύρια διεθνή ζητήματα, εστιάζοντας στη διαχείριση του μεταναστευτικού φαινομένου και στις ευρωπαϊκές οικονομικές προτεραιότητες ενόψει της Συνόδου Κορυφής «Med 9» την Παρασκευή στη Μάλτα και του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα στη Γρανάδα.
Την ίδια ώρα βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Βερολίνου και Ρώμης ως προς τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Giorgia Meloni να έχει κοινοποιήσει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον καγκελάριο Οlaf Scholz, με αφορμή τη χρηματική στήριξη με γερμανικά κρατικά κονδύλια διασωστικών αποστολών στα ανοιχτά της Ιταλίας.
Η καγκελαρία επιβεβαιώνει ότι έλαβε σχετική επιστολή από την ιταλική κυβέρνηση διαμηνύοντας ότι «σύντομα θα σταλεί απάντηση».
Το γερμανικό υπ. Εξωτερικών από την πλευρά επιβεβαιώνει ότι πράγματι κονδύλια ύψους 400.000 έως 800.00 ευρώ θα πρέπει σύντομα να καταβληθούν για διασώσεις στη θάλασσα αλλά και για χερσαία συνδρομή σε επιλεγμένες ΜΚΟ ανθρωπιστικής αρωγής, όπως η SOS Humanity.
Δευκρινίζει μάλιστα ότι πρόκειται για χρήματα που έχουν εγκριθεί από την γερμανική Bουλή.
Από την πλευρά της η Ιταλίδα πρωθυπουργός θεωρεί τις συγκεκριμένες γερμανικές πρωτοβουλίες παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης