Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανοί, και όχι Ρώσοι πίσω από το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία το Νοέμβριο του 2022

Ουκρανοί, και όχι Ρώσοι πίσω από το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία το Νοέμβριο του 2022
Ουκρανικός ήταν ο πύραυλος που έπληξε το χωριό Przewodów και είχε προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί, και όχι οι Ρώσοι, βρίσκονται πίσω από την πυραυλική επίθεση στο χωριό Przewodów, στη νότια Πολωνία, τον Νοέμβριο του 2022, όταν και έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Rzeczpospolita, επικαλούμενο πληροφορίες από Πολωνούς ερευνητές, υποστηρίζει πως είναι πλέον διασταυρωμένο πως πίσω από αυτήν την επίθεση είναι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως αναφέρει η πολωνική εφημερίδα, οι Ουκρανοί δεν συνεργάζονται με τους Πολωνούς ερευνητές και δεν παρέχουν καμία πληροφορία.
Παρόλο αυτά, όπως επισημαίνεται, οι Πολωνοί κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για το τι συνέβη στις 15 Νοεμβρίου του 2022.

Ο πύραυλος

«Τα συμπεράσματα είναι κατηγορηματικά και αποκλείουν την πιθανότητα η εκτόξευση να έγινε από το ρωσικό έδαφος.
Ήταν ουκρανικός πύραυλος που εξερράγη στο Przewodów και σκότωσε δύο ανθρώπους» τονίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως επρόκειτο για έναν πύραυλο S 300 5-W-55.
«Το εύρος πτήσης αυτού του πυραύλου είναι από 75 έως 90 χιλιόμετρα.
Εκείνη τη στιγμή, οι ρωσικές θέσεις βρίσκονταν σε ένα μέρος όπου κανείς ρωσικός πύραυλος δεν θα μπορούσε να φτάσει στο Przewodów υποστηρίζουν οι ερευνητές» τονίζει η Rzeczpospolita.
Σημειώνεται πως το χτύπημα αυτό είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ανάφλεξης της σύγκρουσης στην Ουκρανία με άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ.
Όμως ήδη από τότε τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Πολωνία είχαν αποκλείσει το σενάριο μιας ρωσικής επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης