Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lego: Εγκαταλείπει τα σχέδια για τουβλάκια από ανακυκλωμένα μπουκάλια

Lego: Εγκαταλείπει τα σχέδια για τουβλάκια από ανακυκλωμένα μπουκάλια
Ο Niels Christiansen, διευθύνων σύμβουλος της Lego, είπε στους FT ότι δεν υπάρχει «μαγικό υλικό» για να επιλύσει τις προκλήσεις βιωσιμότητας της εταιρείας
H εταιρεία κολοσσός Lego εγκαταλείπει τα σχέδιά της να κατασκευάσει τουβλάκια από ανακυκλωμένα μπουκάλια, ανατινάζοντας τις προσπάθειές της να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.
Η εταιρεία δήλωσε το 2021 ότι σκόπευε να παράξει τουβλάκια που δεν περιέχουν αργό πετρέλαιο εντός δύο ετών. Αλλά τη Δευτέρα, είπε ότι διαπίστωσε ότι η χρήση του νέου υλικού δεν μείωσε τις εκπομπές άνθρακα, αλλά ότι παραμένει «πλήρως δεσμευμένη» στην κατασκευή παιχνιδιών από βιώσιμα υλικά.
Επί του παρόντος, πολλά από τα τουβλάκια της Lego κατασκευάζονται από ένα πολυμερές ακρυλονιτριλίου-βουταδιενίου-στυρενίου (ABS), ένα πλαστικό από αργό πετρέλαιο.
Το 2021, η εταιρεία είπε ότι ανέπτυξε πρωτότυπα τούβλα κατασκευασμένα από μπουκάλια τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου (PET), με προσθήκη ορισμένων άλλων χημικών. Η ελπίδα ήταν ότι το υλικό θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα τούβλα με βάση το πετρέλαιο.
Αλλά η Lego αποκάλυψε τώρα ότι μετά από περισσότερα από δύο χρόνια δοκιμών, είχε διαπιστώσει ότι η χρήση ανακυκλωμένου PET δεν μείωσε τις εκπομπές άνθρακα. Είπε ότι ο λόγος για αυτό ήταν επειδή απαιτούνταν επιπλέον βήματα στη διαδικασία παραγωγής, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, είπε ότι «αποφάσισε να μην προχωρήσει» στην κατασκευή τούβλων από το υλικό.
Η κίνηση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στους Financial Times, θα θεωρηθεί ως οπισθοδρόμηση μετά από μια προσπάθεια της Lego να βελτιώσει τα πράσινα διαπιστευτήριά της.
Όπως πολλές άλλες εταιρείες, η Lego διερευνά εναλλακτικά υλικά αντί του πλαστικού, καθώς η βιωσιμότητα γίνεται πιο σημαντική για τους πελάτες.
Μία από τις προκλήσεις ήταν η εύρεση ενός υλικού που να είναι αρκετά ανθεκτικό για να διαρκέσει για γενιές.
Ο Niels Christiansen, διευθύνων σύμβουλος της Lego, είπε στους FT ότι δεν υπάρχει «μαγικό υλικό» για να επιλύσει τις προκλήσεις βιωσιμότητας της εταιρείας.
«Δοκιμάσαμε εκατοντάδες και εκατοντάδες υλικά. Απλώς δεν ήταν δυνατό να βρεθεί ένα τέτοιο υλικό», είπε. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC: «Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι να κατασκευάσουμε τούβλα Lego από βιώσιμα υλικά μέχρι το 2032.
Επενδύουμε περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας τα τέσσερα χρόνια έως το 2025 ως μέρος των προσπαθειών μας για μετάβαση σε πιο βιώσιμα υλικά και μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 37% έως το 2032».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης