Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρεοκόπησε ακόμη μία κινεζική κατασκευαστική, αθέτησε πληρωμή 175 εκατ. δολαρίων

Χρεοκόπησε ακόμη μία κινεζική κατασκευαστική, αθέτησε πληρωμή 175 εκατ. δολαρίων
Εντέινονται οι φόβοι για «ντόμινο»
Σχετικά Άρθρα
Υπό εκκαθάριση -έπειτα από απόφαση δικαστηρίου στις Βερμούδες- βρίσκεται η κινεζική κατασκευατική China Oceanwide, η οποία δραστηριοποιείται στην αμερικανική αγορά.
Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, έχουν διοριστεί εκκαθαριστές και η μετοχή της εταιρείας έχει τεθεί σε αναστολή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
To αίτημα για εκκαθάριση υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2022 και αφορούσε την αθέτηση πληρωμής δανείου 175 εκατ. δολαρίων.
Η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις 3,5 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ. Πιστωτικά ιδρύματα κατάσχεσαν έκταση την οποία η Oceanwide σχεδίαζε να μετατρέψει σε έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες στο Κάτω Μανχάταν μετά την αθέτηση πληρωμών σε δάνειο.
Τον περασμένο Αύγουστο, σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές -δηλαδή σε επίσημη διαδικασία πτώχευσης- αιτήθηκε να εισέλθει η Evergrande, καθώς βαθαίνει η κρίση του real estate στην Κίνα.
Η προστασία που παρέχει το Κεφάλαιο 15 είναι ένας τρόπος για τις ξένες εταιρείες να προστατεύονται από τους Αμερικανούς πιστωτές, ενώ αναδιαρθρώνονται στο εξωτερικό. Η αίτηση είναι διαδικαστικής φύσεως και προβλέπεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, αλλά ο πιο χρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο με υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων πρέπει να την υποβάλλει στο πλαίσιο μιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, δήλωσαν δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η υπεράκτια αναδιάρθρωση του χρέους της Evergrande αφορά συνολικά 31,7 δισ. δολάρια, τα οποία περιλαμβάνουν ομόλογα, εξασφαλίσεις και υποχρεώσεις επαναγοράς. Θα συναντηθεί με τους πιστωτές της αργότερα αυτό το μήνα για την πρόταση αναδιάρθρωσης.

Η κρίση στον τομέα ακινήτων της Κίνας

Η κρίση στον τομέα των ακινήτων έχει επίσης αναζωπυρώσει τον κίνδυνο μετάδοσης, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο σε μια οικονομία που έχει ήδη αποδυναμωθεί από τη χλιαρή εγχώρια κατανάλωση, την παραπαίουσα εργοστασιακή δραστηριότητα, την αυξανόμενη ανεργία και την αδύναμη ζήτηση στο εξωτερικό.
Ένας μεγάλος κινεζικός διαχειριστής asset δεν τήρησε τις υποχρεώσεις αποπληρωμής ορισμένων επενδυτικών προϊόντων και προειδοποίησε για κρίση ρευστότητας, ενώ η Country Garden, η Νο1 ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία της χώρας, έγινε η τελευταία που πέρασε ασφυκτική κρίση ρευστότητας.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που οι επενδύσεις σε ακίνητα, οι πωλήσεις κατοικιών και οι νέες κατασκευές έχουν συρρικνωθεί για περισσότερο από ένα χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης