Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανάσταση των Drone στο Ιράν! Πλέον θα εκτοξεύει drones με πυραύλους που μπορούν να προσγειωθούν στο... νερό

Επανάσταση των Drone στο Ιράν! Πλέον θα εκτοξεύει drones με πυραύλους που μπορούν να προσγειωθούν στο... νερό
Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν εξερευνά όλο και περισσότερο τις δυνατότητες των drone και έχει αναπτύξει μια σειρά από UAV αιχμής στα πολεμικά πλοία, τα υποβρύχια και τα βοηθητικά πλοία του

Μόλις δύο ημέρες μετά την παρουσίαση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους με τη μεγαλύτερη εμβέλεια, το Ιράν ανακοίνωσε τώρα ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) είναι έτοιμο να αναπτύξει ένα μοναδικό ναυτικό drone προσγείωσης σε νερό, ικανό να μεταφέρει πυραύλους και βόμβες.
Ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του IRGC, αντιναύαρχος Αλί Ρέζα Τανγκσίρι, ανακοίνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ότι οι δυνάμεις του δημιούργησαν στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να εκτοξευθούν από και να προσγειωθούν στο νερό, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr .
Ρίχνοντας μια ματιά στο πώς θα έμοιαζε το drone, ο Διοικητής πρόσθεσε ότι αυτά τα UAV που προσγειώνονται στο νερό μπορούν ενδεχομένως να μεταφέρουν εκρηκτικά. «Αυτή η ικανότητα θα ανακοινωθεί στο μέλλον», πρόσθεσε ο στρατηγός.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό του IRGC είχε δημιουργήσει επίσης υβριδικά drones με δύο ανεξάρτητους κινητήρες για πρόωση και εκτόξευση. 
Ενώ όπως τόνισε, αυτά τα drones μπορούν να διεξάγουν αποστολές περιπολίας και επιτήρησης για 15 ώρες και σύντομα θα ενταχθούν στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του IRGC.
Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στον Περσικό Κόλπο μεταξύ του Ιράν και της Δύσης. Τους τελευταίους μήνες, το Ιράν αύξησε τις κατασχέσεις δυτικών πλοίων, με δυτικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες να προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαράθεση μεταξύ της Τεχεράνης και των δυτικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στην περιοχή.
Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν εξερευνά όλο και περισσότερο τις δυνατότητες των drone και έχει αναπτύξει μια σειρά από UAV αιχμής στα πολεμικά πλοία, τα υποβρύχια και τα βοηθητικά πλοία του. 
Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το Πολεμικό Ναυτικό του Ιρανικού Στρατού 
παρουσίασε το πρώτο αεροπλανοφόρο της χώρας, ανεβάζοντας την ικανότητα αρκετές βαθμίδες προς τα πάνω.
Η τελευταία ανακοίνωση σχετικά με τα επερχόμενα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του έρχεται λίγες μέρες αφότου το Ιράν παρουσίασε «το μη επανδρωμένο με τη μεγαλύτερη εμβέλεια στον κόσμο» στις 22 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επέτειο του πολέμου Ιράν-Ιράκ της δεκαετίας του 1980. Εκτός από το drone, παρέλασαν βαλλιστικοί και υπερηχητικοί πύραυλοι μαζί με άλλο υλικό.

Αν και η παρέλαση καλύφθηκε ειδησεογραφικά από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπήρχαν πληροφορίες για «το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με τη μεγαλύτερη εμβέλεια στον κόσμο». 
'Οπως αναφέρθηκε σχετικά μερικά drones που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση ονομάστηκαν Mohajer, Shahed και Arash - η σειρά των drones στο Ιράν που είναι ήδη γνωστό ότι παράγονται σε διαφορετικές παραλλαγές.
Η τελευταία ανακοίνωση σχετικά με νέους τύπους drones είναι σημαντική καθώς ο αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Υποστράτηγος Mohammad Hossein Baqeri, ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος είχε αναγνωρίσει ότι το Ιράν είχε αναπτύξει τις στρατιωτικές του ικανότητες όχι μέσω αντίστροφης μηχανικής ή αναπαραγωγής ξένου εξοπλισμού.
Επιπλέον, οι δυνατότητες κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν έρχονται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο με τη μεταφορά των drones καμικάζι στη Ρωσία. Αυτά τα drones έχουν αναπτυχθεί με μεγάλη επιτυχία για να εξαλείψουν την πολιτική υποδομή της Ουκρανίας.
Η ανερχόμενη ικανότητα του Ιράν για drone γίνεται αντιληπτή ως απειλή από τον αντίπαλό του στην περιοχή, το Ισραήλ.
14020531000577_Test_PhotoN.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης