Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα η Wall, με το βλέμμα στα επιτόκια – Στο +0,13% ο Dow, ο Nasdaq +0,45%

Θετικά πρόσημα η Wall, με το βλέμμα στα επιτόκια – Στο +0,13% ο Dow, ο Nasdaq +0,45%
Θετικά πρόσημα στη Wall Street...
Θετικά πρόσημα σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, με την αγορά να εισέρχεται στην τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου με μεγάλες απώλειες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,13% στις 34.006 μον., ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,40% στις 4.337 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,45% στις 13.271 μον.
dsaa.JPG
Οι μετοχές δυσκολεύτηκαν αυτόν τον μήνα, καθώς η Federal Reserve έδωσε σήμα για υψηλότερα επιτόκια επί μακρόν, οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων σε άνοδο.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξήθηκε περισσότερο από 30 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, στο 4,57%.
Επίσης, η αγορά είναι αντιμέτωπη με ένα ράλι στο αργό και ένα σερί κερδοφόρων συνεδριάσεων στο δολάριο.
Ο S&P 500 υποχωρεί περισσότερο από 4% τον Σεπτέμβριο, στον χειρότερο μήνα από τον Δεκέμβριο.
Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq Composite σημειώνει απώλειες 5,9%, καθώς οι αναπτυξιακές μετοχές σήκωσαν το κύριο βάρος του sell-off του Σεπτεμβρίου.
Ο δείκτης των blue-chip Dow διολισθαίνει περίπου 2,2%.

«Για άλλη μια φορά, η κίνηση των επιτοκίων αποδείχθηκε υπερβολικά γρήγορη για να την αντιμετωπίσουν οι αγορές μετοχών» δήλωσε ο Adam Turnquist, επικεφαλής αναλυτής στην LPL Financial.
«Η πρόσφατη έκρηξη εγείρει το εξής ερώτημα: πόσο ψηλά θα πάνε οι αποδόσεις – ένα σημαντικό ερώτημα που θα μπορούσε να συνεχίσει να επιβαρύνει το κλίμα κινδύνου».
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά την πρόοδο που καταγράφεται σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό στην Ουάσιγκτον.
Οι νομοθέτες το Σαββατοκύριακο δεν έδειξαν ότι επίκειται μια συμφωνία η οποία μπορούσε να εξασφαλίσει οικονομικά την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους.

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ανησυχιών για τα επιτόκια

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα (25/9/2023) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,98% στις 15.405 μονάδες,  στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE διαμορφώθηκε στις 7.623 μονάδες με πτώση 0,78%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC υποχώρησε κατά 0,85% στις 7.123 μονάδες, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,68% στις 28.382 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,62% στις 450 μονάδες.
ο_2.JPG
Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας με έκθεση στην κινεζική αγορά, όπως των LVMH και Kering που κατέγραψαν πτώση 0,6% και 2,0% αντίστοιχα, εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης