Διεθνή

Ifo: Νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο

Ifo: Νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο
Οι επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο εμφανίζονται λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση
Επιδείνωση για πέμπτο διαδοχικό μήνα κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε το ινστιτούτο Ifo τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 85,7 μονάδες, ελαφρώς χαμηλότερα από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Αυγούστου των 85,8 μονάδων, αλλά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, που έβλεπαν ακόμη μεγαλύτερη πτώση στις 85,2 μονάδες.
«Η γερμανική οικονομία δεν σημειώνει πρόοδο», σημείωσε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest.
Ο επικεφαλής ερευνών του ινστιτούτου, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο συρρίκνωσης το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία κινδυνεύει να διολισθήσει σε ύφεση για δεύτερη φορά μέσα σε ένα έτος, μετά τη συρρίκνωση που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Οι επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο εμφανίζονται λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί στις 88,7 μονάδες από τις 89,0 μονάδες του Αυγούστου.
Ωστόσο, εμφανίζονται ελαφρώς πιο αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, με τον υποδείκτη των προσδοκιών να σημειώνει μικρή βελτίωση στις 82,9 μονάδες από τις 82,7 μονάδες του προηγούμενου μήνα.
Το επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των διευθυντικών στελεχών επιδεινώθηκε περαιτέρω στις υπηρεσίες και στον τομέα των κατασκευών, ενώ βελτίωση στους τομείς της μεταποίησης και του εμπορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης