Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές άδειασμα από Πολωνία: Είναι καλύτερα χωρίς τους Ουκρανούς

Πρωτοφανές άδειασμα από Πολωνία: Είναι καλύτερα χωρίς τους Ουκρανούς
Δεν έχουμε πρόβλημα εάν η Ουκρανία δεν θέλει την φιλία της Πολωνίας, αυτοί έχουν μπλέξει λένε οι Πολωνοί
Σχετικά Άρθρα
Σε μια πρωτοφανή δήλωση, ενδεικτική των σχέσεων με την Ουκρανία προχώρησε ο Marcin Przydacz, ο επικεφαλής του Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής του προέδρου της Πολωνίας, Andrej Duda, ο οποίος είπε πως είναι «καλύτερα χωρίς αυτούς».
«Η Βαρσοβία θα στηρίξει το Κίεβο με τρόπο που θα είναι επωφελής, πρώτα απ' όλα, για την ασφάλεια της Πολωνίας
Εάν η Ουκρανία δεν θέλει να είναι φίλη με την Πολωνία, εάν η Ουκρανία δεν θέλει να αγωνιστεί για αυτή τη φιλία, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα.
Εμείς είμαστε στο ΝΑΤΟ, εμείς έχουμε έναν ισχυρό στρατό, εμείς είμαστε στην ΕΕ.
Σήμερα η Ουκρανία έχει μπλέξει.
Η Ουκρανία είναι αυτή που πρέπει να προσέξει και να έχει την υποστήριξη της Πολωνίας» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM ο Przydacz, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.

Ο Zelensky φταίει

Σύμφωνα με τον Przydacz, οι σχέσεις των δύο κρατών καταστρέφονται από τη συμπεριφορά του Zelensky, η οποία, κατά τη γνώμη του, μπορεί να χαρακτηριστεί άδικη για πολλούς Πολωνούς.

Μύλος… για το σιτάρι

Υπενθυμίζεται πως η Πολωνία, η οποία υπήρξε η πιο ένθερμη σύμμαχος της Ουκρανίας στον πόλεμο της με τη Ρωσία από τον Φεβρουάριο του 2022, έχει περάσει… στο απέναντι στρατόπεδο κατόπιν της σύγκρουσης που καταγράφεται μεταξύ των δύο κρατών για τα ουκρανικά σιτηρά.
Η απόφαση της Πολωνίας – όπως και της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας – να επιβάλλει μονομερώς απαγόρευση στα ουκρανικά σιτηρά και σε άλλα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα (ύστερα από την απόφαση της ΕΕ να άρει το εμπάργκο στις εισαγωγές των ουκρανικών γεωργικών προϊόντων) προκάλεσε την αντίδραση του Κιέβου, το οποίο κατήγγειλε αυτήν την απόφαση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή της Πολωνίας, η οποία σε μια πρώτη αντίδραση της ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει άλλα όπλα στο Κίεβο, εξέλιξη που εκτιμάται πως μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχες αποφάσεις και άλλα κράτη, «συμμάχους» της Ουκρανίας.
Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις Πολωνο-Ουκρανικές σχέσεις είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Taras Kachka δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες η χώρα θα εισαγάγει αντίποινα σε μια σειρά πολωνικών γεωργικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης