Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παράλειψη και το λάθος των Βρετανών που έκαψε … Ουκρανούς και Challenger 2 - Στο Κίεβο τα πρώτα Abrams

Η παράλειψη και το λάθος των Βρετανών που έκαψε … Ουκρανούς και Challenger 2 - Στο Κίεβο τα πρώτα Abrams
Εύκολος στόχος για τα ρωσικά Kornet τα βρετανικά άρματα μάχης
Σχετικά Άρθρα
Οι Βρετανοί παρέλειψαν να στείλουν στην Ουκρανία τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2 με πρόσθετη μπροστινή θωράκιση, γεγονός που είχε ως συνέπεια να καταστούν ιδιαίτερα ευάλωτα και εύκολοι στόχοι για τα ρωσικά αντιαρματικά συστήματα Kornet.
Σε δημοσίευμα του το Forbes υποστηρίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσε τους Ουκρανούς με Challenger 2 που δεν είχαν πρόσθετη θωράκιση στο μπροστινό τους τμήμα.
«Είναι περίεργο το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρείχε αυτή την θωράκιση στην Ουκρανία.
Φαίνεται ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι βασίστηκαν στο ότι οι Ουκρανοί επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τα Challenger 2 για αμυντικούς σκοπούς» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι το βρετανικό τανκ έχει ένα αδύναμο σημείο στο κάτω μετωπικό τμήμα του κύτους του, το οποίο εντόπισαν και εκμεταλλεύτηκαν οι ρωσικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αντιαρματικών συστημάτων Kornet.
Μάλιστα, επισημαίνεται πως το Challenger 2 είναι σχεδιασμένο για άμυνα.
Συνεπώς, και δεδομένου ότι δεν δόθηκε στους Ουκρανούς πρόσθετη θωράκιση για να εξαλείψουν το αδύνατο αυτό σημείο, αναγκάζονται να βρουν τις δικές τους λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη της αντεπίθεσης τους στις 4 Ιουνίου του 2023, οι Ουκρανοί έχουν χάσει τουλάχιστον 543 τανκ, εκ των οποίων πολλά Leopard, Bradley, AMX και Challenger 2.
H Μ. Βρετανία έχει ήδη προμηθεύσει με 14 άρματα μάχης Challenger 2 τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ήδη από την περασμένη άνοιξη.

Στο Κίεβο τα πρώτα Abrams

Στην Ουκρανία βρίσκονται τα πρώτα από τα συνολικά 31 αμερικανικά άρματα μάχης Abrams όπως αναφέρουν Αμερικάνοι αξιωματούχοι.
Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει πως ακόμα δεν είναι σαφές πόσα Abrams συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την πρώτη παρτίδα στο Κίεβο.
«Τα Abrams είναι μεταξύ των άλλων τανκ που διαθέτει στο οπλοστάσιο της η Ουκρανία που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, για να δώσει ώθηση, και πιθανόν να ανακαταλάβει τα εδάφη που ελέγχουν πλέον οι Ρώσοι στις νότιες και ανατολικές ουκρανικές επαρχίες, όπου μαίνονται εδώ και μήνες οι συγκρούσεις χωρίς ωστόσο οι ουκρανικές δυνάμεις να έχουν καταγράψει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.
Αλλά ο Kyrylo Budanov, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, έχει καταστήσει σαφές ότι τα Abrams θα πρέπει να αναπτυχθούν «με πολύ συγκεκριμένο και εξειδικευμένο στόχο», διαφορετικά κινδυνεύουν να καταστραφούν.
Αν απλώς σταλούν στην πρώτη γραμμή για να προσπαθήσουν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες, τότε όπως είπε ο στρατηγός Budanov την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του σε αμερικανικό στρατιωτικό blog, «δεν θα επιβιώσουν για πολύ στο πεδίο της μάχης».
Πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένες» επισημαίνει το δημοσίευμα των New York Times.
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν Abrams στο Κίεβο ήταν αυτή που ξεκλείδωσε τη μεταφορά πολλών δεκάδων γερμανικής κατασκευής τανκ Leopard από ευρωπαϊκά κράτη προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης