Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο σενάρια για την Ουκρανία: Ή συνθηκολογεί με τους όρους της Ρωσίας ή παύει να υπάρχει

Δύο σενάρια για την Ουκρανία: Ή συνθηκολογεί με τους όρους της Ρωσίας ή παύει να υπάρχει
Σε Ευρώπη και ΗΠΑ οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς λέει ο Vyacheslav Volodin πρόεδρος της ρωσικής Βουλής
(upd) Δύο είναι τα σενάρια για την Ουκρανία ή συνθηκολογεί με τους όρους της Ρωσίας ή παύει να υπάρχει ως κράτος υποστηρίζει ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, ο οποίος αναφέρει πως οι πολίτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις πολιτικές τους ηγεσίες
«Όταν μιλούν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg και άλλοι αξιωματούχοι της Δύσης, κάνουν λόγο για «πόλεμο φθοράς».
Έχουν ρίξει τεράστιες ποσότητες χρημάτων για τη στρατιωτικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου.
Που τα έχουν βρει;» διερωτάται ο Volodin.

Τα 7 γεγονότα

«Τα απλά γεγονότα έχουν ως εξής: Η Δύση αντιμετωπίζει ελλείψεις όπλων και πυρομαχικών, οι άνθρωποι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς, ενώ η αντεπίθεση του καθεστώτος του Κιέβου έχει αποτύχει» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Δούμας, ο οποίος προσθέτει: «Συνέπεια του «πολέμου φθοράς» είναι να προκαλούνται οικονομικά προβλήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, η Ουκρανία να έχει ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στις ένοπλες δυνάμεις της, με αποτέλεσμα την χρεοκοπία και τη δημογραφική καταστροφή της Ουκρανίας» υποστηρίζει ο Volodin.

Το τέλος της Ουκρανίας

«Αυτά τα επτά γεγονότα μιλούν από μόνα τους.
Η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει ως κράτος εκτός και εάν το καθεστώς του Κιέβου συνθηκολογήσει βάσει των όρων της Ρωσίας» υποστηρίζει ο Volodin.
«Περισσότεροι από 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.
Άλλα 11,2 εκατομμύρια κάτοικοι της Κριμαίας, της Σεβαστούπολης, των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhanks και των περιοχών Zaporozhia και Kherson αποφάσισαν να ενταχθούν στη Ρωσία.
Η Ουκρανία έχασε το 53,7% του πληθυσμού της από το 2014» τονίζει ο πρόεδρος της Δούμας.

Ξεμένει από όπλα η Δύση

Σύμφωνα με τον Volodin, τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Ben Wallace είχε αναφέρει πως οι δυτικές χώρες είχαν εξαντλήσει τα αποθέματα των όπλων που μπορούσαν να στείλουν στο Κίεβο από τα δικά τους εθνικά οπλοστάσια.
Όπως λέει, ακόμα και ο Biden παραδέχτηκε τον Ιούλιο ότι η απόφαση να παρασχεθούν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς οφείλεται στο γεγονός ότι τα αποθέματα συμβατικών πυρομαχικών είχαν εξαντληθεί.
«Τα ποσοστά αποδοχής των ηγετών της ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ιστορικά χαμηλά.
Το ποσοστό των ανθρώπων που αποδοκιμάζουν την απόδοση των ηγετών τους ανέρχεται στο 57% για τον Biden, στο 69% για τον Macron και στο 72% για τον Scholz.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες αντιτίθενται στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία» υποστηρίζει ο Volodin.

Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Δούμας έσπευσε να σημειώσει πως την ίδια στιγμή που η Δύση ξεμένει από όπλα και οικονομικές δυνάμεις, ο ουκρανικός στρατός που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ είχε υποστεί τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ «η έλλειψη επιτυχιών έχει απογοητεύσει τους δυτικούς χορηγούς του Κιέβου» λέει ο Ρώσος πολιτικός.

Σε ύφεση η Ευρωζώνη, προβλήματα στις ΗΠΑ

Επιπλέον, ο Volodin κάνει αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των κρατών – μελών της Ευρωζώνης αλλά και των ΗΠΑ.
«Οι οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης διέρχονται ύφεση.
Το κόστος της στρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας ανάγκασε τη Γερμανία να περικόψει τις πληρωμές επιδομάτων στις φτωχές οικογένειες.
Η Γαλλία μείωσε τον αριθμό των δικαιούχων που έχουν ανάγκη να λαμβάνουν πακέτα τροφίμων και επιστροφές για το κόστος φαρμάκων.
Διεθνείς οίκοι αξιολόγησαν υποβάθμισαν τη μακροπρόθεσμη επενδυτική αξιολόγηση των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς αναμένουν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί τα επόμενα τρία χρόνια» αναφέρει ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης