Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (πρόεδρος Σερβίας): Δεν έχουμε καμία εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια στο Κόσοβο

Vucic (πρόεδρος Σερβίας): Δεν έχουμε καμία εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια στο Κόσοβο
«Αυτή η πράξη είναι απολύτως καταδικαστέα», τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας αναφερόμενος στη δολοφονία Κοσοβάρου αστυνομικού
Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic την δολοφονία του αστυνομικού στο χωριό Banjska στο βόρειο Κόσοβο.
«Δεν θέλω να δικαιολογήσω τη δολοφονία ενός Αλβανού αστυνομικού, ούτε είναι δυνατόν να τη δικαιολογήσω.
Αυτή η πράξη είναι απολύτως καταδικαστέα», τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.
Δήλωσε ότι η Κυριακή (24/9) ήταν η δυσκολότερη για την Σερβία από το 2004 και το πογκρόμ κατά του σερβικού πληθυσμού και το 2008 όταν το Κόσοβο ανακήρυξε την ανεξαρτησία.
Ο Vucic επισήμανε ότι ο σερβικός στρατός και η αστυνομία δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Albin Kurti ότι με την απόδοση ευθυνών στο Βελιγράδι προσπαθεί να δικαιολογήσει την επιβολή καθεστώτος βίας στο βόρειο Κόσοβο.
«Ήθελαν απλώς να ρίξουν την ευθύνη στο Βελιγράδι και να δείξουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να επιτίθενται σε πολίτες στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου», δήλωσε ο Vucic.
Για τους ένοπλους Σέρβους δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις, ανέφερε ότι πρόκειται «για κάποιους Σέρβους από το Κόσοβο που εξεγέρθηκαν», τονίζοντας ότι δεν εξοπλίστηκαν ούτε έλαβαν στολές από την Σερβία.
Ο Vucic υποστήριξε ότι καμία εμπλοκή δεν είχε ούτε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας λέγοντας ότι οι ένοπλοι Σέρβοι κατέφυγαν στην Μονή στο Banjska γιατί είχαν τραυματίες και ζήτησαν βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης